Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

Επίσκεψη του Βουλευτή ΚΚΕ, Γ. Γκιόκα, στο Κ.Π. "ΔΙΕΞΟΔΟΣ"


Παρασκευή 25 Ιούνη 2010


«ΔΙΕΞΟΔΟΣ» - ΜΕΝΙΔΙ
Δεν έχει πάρει ούτε ευρώ αλλά καλύπτει όλη την Αττική!
Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ επισκέφτηκε το Κέντρο Πρόληψης και συνομίλησε με τους εργαζόμενους


Στο Κέντρο Πρόληψης της Χρήσης των Εξαρτησιογόνων Ουσιών «Διέξοδος», στο Μενίδι, περιόδευσε την περασμένη Δευτέρα αντιπροσωπεία της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Γιάννη Γκιόκα, βουλευτή του Κόμματος και μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.

Από τη συζήτηση αναδείχτηκε το γεγονός ότι η εξάρτηση είναι κοινωνικό φαινόμενο και συχνά συνδέεται με προβλήματα όπως η αβεβαιότητα, η ανεργία και η εγκατάλειψη του σχολείου, προβλήματα τα οποία βαθαίνουν όλο και περισσότερο στην περίοδο που διανύουμε καθώς η εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα δέχονται ολομέτωπη επίθεση στα δικαιώματά τους.

Επισημάνθηκε ακόμα το σημαντικό έργο που καλούνται να υλοποιήσουν οι εργαζόμενοι στη «Διέξοδο» και έχει να κάνει με πολύπλευρες παρεμβάσεις, όπως για παράδειγμα στα σχολεία του Μενιδίου, στη συμβουλευτική στήριξη καθηγητών, γονιών και μαθητών που έρχονται σε επαφή με το κέντρο.

Οι εργαζόμενοι στο κέντρο αναφέρθηκαν στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθώς είναι το μοναδικό κέντρο πρόληψης στο υπόλοιπο Αττικής και δε φτάνει για να καλύψει τις ανάγκες που υπάρχουν, ειδικά για το Μενίδι που είναι ένας πολυπληθέστατος δήμος όπου κατοικεί μεγάλο κομμάτι της εργατικής τάξης και έχει ιδιαίτερα προβλήματα.

Επιπλέον, είναι έντονο το πρόβλημα της υποχρηματοδότησης, καθώς όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε «για το 2010 δεν έχουμε πάρει ούτε ευρώ». Αυτό εκφράζεται και με την έλλειψη προσωπικού αλλά και υλικών που έχει ως συνέπεια τον περιορισμό της δράσης του κέντρου.

Αναδημοσίευση από το: http://www1.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=5718100
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: