Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010

"ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΧΑΡΙΣΤΗΚΕ, ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ"



ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΩΝ – ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΙΚΩΝ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΨΗΦΙΣΜΑ



Την Δευτέρα 5 Απρίλη, ο σερβιτόρος συνάδελφος Βαγγέλης Κιτσώνης, που εργαζόταν στο εστιατόριο banquet στην Θεσσαλονίκη έμαθε τηλεφωνικά!!! πως απολύθηκε. Το φαινόμενο αυτό φυσικά δεν είναι μεμονωμένο, αφού το αφεντικό, του εστιατορίου καταστρατηγεί την εργοδοτική νομοθεσία συνεχώς, δεν κολλάει κανονικά ένσημα και αμφισβητεί την συλλογική σύμβαση εργασίας.

Φυσικά δεν γίνετε λόγος για ωράρια ,δώρα χριστουγέννων και πάσχα πολύ πριν και αυτά καταργηθούν από Ε.Ε , ΔΝΤ, ΣΕΒ κτλ.

Το καλό όμως είναι πως αυτό δεν έμεινε αναπάντητο και από εργαζόμενους του εστιατορίου αλλά και από αλληλέγγυους.

Η έμπρακτη συμπαράσταση και αλληλεγγύη που οδήγησαν σε πορείες , παρεμβάσεις στην Θεσσαλονίκη αλλά και στις καθημερινές παραστάσεις έξω από το εν λόγω εστιατόριο με κύριο αίτημα την καταβολή των δεδουλευμένων και την επαναπρόσληψη του συναδέλφου είχαν εν μέρει αποτέλεσμα.

Την Παρασκευή 23 Απριλίου και κάτω από την πίεση των κινητοποιήσεων, ο εργοδότης δέχτηκε να ξαναπροσλάβει στην εργασία των συνάδελφο Β. Κιτσώνης και να ικανοποίηση σειρά αιτημάτων. Δυστυχώς την επόμενη μέρα ανακάλεσε τα συμφωνηθέντα.


Αφού τελικά αρνήθηκε και άφησε απλήρωτους τους εργαζόμενους, έκλεισε και το εστιατόριο, δίνοντας λαβή σε ΜΜΕ και λοιπούς να γκεμπελισουν ενάντια στην τακτική των εργαζομένων και τον συνδικάτων ότι δήθεν αυτά είναι που φταίνε και κλείνουν επιχειρήσεις και μένει άνεργος κόσμος . ¨Ξέχασαν¨ βέβαια τα Μ.Μ.Ε να πουν στην κοινή γνώμη, ότι το lock out είναι παράνομο και λειτούργησε, αφού το αφεντικό κάλεσε μέρος της επιτροπής των εργαζομένων και αξίωσε από αυτούς να είναι εκτός συζητήσεων ο συνάδελφος Β. Κιτσώνης και αυτοί του απάντησαν « ή θα είμαστε όλοι ή κανένας» παίρνοντας την απάντηση που του άξιζε.

Από την πλευρά μας σαν εργαζόμενοι , εκφράζουμε την αλληλεγγύη στο συνάδελφο Β. Κιτσώνη ΚΑΙ ΣΕ ΌΣΟΥΣ ΑΓΩΝΊΖΟΝΤΑΙ ΜΑΖΊ ΤΟΥ , απέναντι σε αυτές τις αρρωστημένες διαθέσεις των αφεντικών του εστιατορίου, αρρωστημένες διαθέσεις που σίγουρα δεν είναι άγνωστες και στον κλάδο ταχυδρόμησης – ταχυμεταφοράς.


ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ
- άμεση επαναπρόσληψη του Β. Κιτσώνη χωρίς όρους
- άμεση καταβολή των δεδουλευμένων από τα αφεντικά της banquet
- να πάρει θέση η επιθεώρηση της περιοχής και το υπουργείο εργασίας για το lock out στην επιχείρηση
- να λυθεί το θέμα άμεσα εκτός δικαστικής διαμάχης


ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΧΑΡΙΣΤΗΚΕ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ


Για το Σ.Ε.Τ.Τ.Ε.Α


Ο πρόεδρος Ηρακλής Ποζαπαλίδης
Ο γ. γραμματέας Χρήστος Γιαμπουράνης

.

Δεν υπάρχουν σχόλια: