Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Κάλυψη Συνέντευξης Τύπου του Σωματείου από την εφημερίδα "Η ΑΥΓΗ": Ανακοίνωση εκπροσώπου ΣΥΡΙΖΑ για κατάθεση στη Βουλή πρότασης νόμου για θεσμικό Κ.Π.

Η ΑΥΓΗ

Αγωνία των εργαζομένων για την τύχη των Κέντρων Πρόληψης

.
Βενιζέλος Β.
Ημερομηνία δημοσίευσης: 10/12/2010
.
Την άμεση αποπληρωμή των χρεών του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ) και του υπουργείου Εσωτερικών προς τα Κέντρα Πρόληψης του ΟΚΑΝΑ και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ζήτησαν χθες σε συνέντευξη Τύπου τα μέλη του Δ.Σ. του σωματείου των εργαζομένων στα Κέντρα και πρότειναν τη δημιουργία 13 νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου (ΝΠΔΔ) σε όλη της χώρα, στα οποία να ενταχθούν τα 71 Κέντρα Πρόληψης. Το σύνολο των χρεών της κυβέρνησης προς τα Κέντρα φθάνει τα 17 εκατ. ευρώ και αυτά χρονολογούνται από το 2008...
.
Τα μέλη του Δ.Σ. του σωματείου των εργαζομένων προειδοποίησαν επίσης ότι, εάν δεν υπάρξει άμεσα σχετική νομοθετική ρύθμιση, τα Κέντρα Πρόληψης δεν θα δύνανται από την 1η Ιανουαρίου 2011 να χρηματοδοτούνται από τις περιφέρειες και τους δήμους, με αποτέλεσμα να καταστεί μεταξύ άλλων αδύνατη η μισθοδοσία των εργαζομένων.
.
Άλλα αιτήματα του σωματείου είναι η κατοχύρωση της πάγιας και διαρκούς χρηματοδότησης των Κέντρων Πρόληψης από τον κρατικό προϋπολογισμό, η θεσμοθέτηση ρητών δικλίδων ασφαλείας για τη βιωσιμότητα των Κέντρων και η υπογραφή κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας.
.
Στην παρέμβασή του κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο Ν. Σοφιανός, μέλος του Π.Γ. του ΚΚΕ και νεοεκλεγείς δημοτικός σύμβουλος Αθηναίων, ζήτησε "αποκλειστικά δημόσιες υπηρεσίες για την πρόληψη της χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών", ενώ έκανε ταυτόχρονα λόγο για τη "ζούγκλα της αποασυλοποίησης" και χαρακτήρισε ύποπτο τον ρόλο των μη κυβερνητικών οργανώσεων (ΜΚΟ).
.
Στη δική της παρέμβαση η Σ. Παπαδόγιαννη, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ και υπεύθυνη του κόμματος για τα θέματα της Υγείας και της Πρόνοιας, τόνισε μεταξύ άλλων ότι "οι κοινωνικές υπηρεσίες είναι οι πιο ευάλωτες σε συνθήκες οικονομικής κρίσης", καθώς και ότι "το ΕΣΥ και η Υγεία εγκαταλείπονται", ενώ ανακοίνωσε ότι η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ πρόκειται να καταθέσει άμεσα στη Βουλή πρόταση νόμου η οποία θα περιλαμβάνει όλα τα θεσμικά αιτήματα των εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης.
.
Αναδημοσίευση από το:
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: