Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

Δημοσιογραφική κάλυψη της κατάληψης του ΟΚΑΝΑ από εργαζόμενες και εργαζόμενους των Κέντρων Πρόληψης

.
ΟΚΑΝΑ στην αναμονή

.
Ουδεμία δέσμευση για τη διευθέτηση των θεσμικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν εν όψει της εφαρμογής του «Καλλικράτη» αλλά και των χρηματοδοτικών προβλημάτων, που θέτουν σε κίνδυνο τη λειτουργία των 71 πολύπαθων Κέντρων Πρόληψης του ΟΚΑΝΑ στη χώρα, έλαβαν τα μέλη του Σωματείου Εργαζομένων, που ύστερα από περίπου εξάμηνη αναμονή για απάντηση στα αγωνιώδη αιτήματά τους πραγματοποίησαν διαμαρτυρία έξω από τον ΟΚΑΝΑ.
.
Απουσία της προέδρου Μ. Μαλλιώρη, τα μέλη του Σωματείου συναντήθηκαν με το γενικό διεθυντή του οργανισμού Γ. Πλατανιά, ο οποίος ωστόσο ρητά αρνήθηκε να δεσμευτεί, αλλά παρέπεμψε σε «σύντομη, προσεχή» λύση, για συγκεκριμένες κινήσεις που θα πρέπει να κάνει ο ΟΚΑΝΑ, προκειμένου να προωθηθεί σχετική νομοθετική ρύθμιση που θα διευθετεί ασάφειες του «Καλλικράτη», ο οποίος τίθεται σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου.
.
Η ρύθμιση που ζητείται, θα επιτρέπει στις αστικές μη κερδοσκοπκές εταιρείες να συνάπτουν προγραμματικές συμβάσεις, ώστε να συνεχιστεί νόμιμα η λειτουργία των Κέντρων Πρόληψης, τα οποία αλλιώς μένουν θεσμικά μετέωρα.
.
Μέλη του Σωματείου Εργαζομένων στην Πρόληψη, το οποίο έχει αγωνιστεί επί σειρά ετών και κυβερνήσεων να κρατήσει το θεσμό ζωντανό υπό παρατεταμένη υποχρηματοδότηση, καταγγέλλουν την αδράνεια της διοίκησης του ΟΚΑΝΑ στο κρίσιμο ζήτημα που αφορά τη βάση της λειτουργίας των Κέντρων. Σημειώνουν, δε, ότι υπάρχουν Κέντρα Πρόληψης τα οποία εδώ και σχεδόν δύο χρόνια δεν έχουν συνάψει προγραμματικές συμβάσεις, γεγονός που καταδεικνύει ότι ο ΟΚΑΝΑ είναι ενήμερος του προβλήματος και δεν συνάπτει συμβάσεις, αποφεύγοντας να παρανομήσει, χωρίς όμως και να προχωρεί σε προσπάθεια λύσης.
.
Ν. ΓΙΑΝΝΙΡΗ
.
Αναδημοσίευση από το: http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=230657
.
Σχόλιο blogger: Σημειώνουμε ότι η κινητοποίηση δεν έγινε έξω, αλλά μέσα στο κτίριο των Κεντρικών Υπηρεσιών του ΟΚΑΝΑ. Πέραν αυτού, τα αιτήματά μας είναι πολύ περισσότερα από μια ρύθμιση για να υπογράφουν οι Αστικές Εταιρείες προγραμματικές συμβάσεις με έναν ΟΚΑΝΑ-Ηγεμόνα, που θα κάνει ό,τι επιθυμεί, πολλές φορές αναρμοδίως και παράτυπα, και αξιώνοντας να μην διαφωνεί κανείς: Ακριβώς τόσα πολλά αιτήματα όσα και τα θεσμικά κενά που εγγενώς μεταφέρει το καθεστώς των Αστικών Εταιρειών. Τέλος, ένα ερώτημα: Συμφωνεί ο ΟΚΑΝΑ με την αναφορά σε αυτό το δημοσίευμα, όπως και σε άλλα στο παρελθόν, ότι είμαστε "Κέντρα Πρόληψης του ΟΚΑΝΑ"; Αν επιθυμεί να αναφερόμαστε ως τέτοια, με ποια λογική εκτιμά εντός Θεσμικών Οργάνων ότι τα Κέντρα Πρόληψης είναι "Αστικές Εταιρείες του Αστικού Κώδικα" και τέτοιες προτείνει εμμονικά να παραμείνουν;
..

Δεν υπάρχουν σχόλια: