Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Αναφορά άρθρου της εφημερίδας "Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ" στα αιτήματα των εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης


.
Σε απεργιακές κινητοποιήσεις διαρκείας από τον ερχόμενο Γενάρη προσανατολίζονται οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία που αντιδρούν στην υπαγωγή του χώρου της Υγείας στη «ρήτρα» της μίας πρόσληψης για πέντε αποχωρήσεις, σημειώνοντας ότι το ΕΣΥ έχει τεράστιες ελλέιψεις προσωπικού. Χθες εκπρόσωποι των σωματείων - μελών της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας. Στο πλαίσιο της κινητοποίησης είχαν συνάντηση με τους γενικούς γραμματείς του υπουργείου κ. Αντ. Δημόπουλο και Ν. Πολύζο, τους οποίους ενημέρωσαν για τα αιτήματά τους, μεταξύ των οποίων είναι οι προσλήψεις του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού. Σημειώνεται ότι η ΠΟΕΔΗΝ έχει προειδοποιήσει και για πάνδημη αντίσταση τοπικών κοινωνιών, φορέων και εργαζομένων σε κάθε προσπάθεια του υπουργείου για κλείσιμο μονάδας υγείας.
.
Την ίδια στιγμή, συνεχίζονται οι αντιδράσεις των εργαζομένων στην ολοήμερη λειτουργία των νοσοκομείων. Το διοικητικό, νοσηλευτικό, παραϊατρικό προσωπικό του νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» αποφάσισε να απέχει από την ολοήμερη λειτουργία, αρχής γενομένης την ερχόμενη Δευτέρα, διαμαρτυρόμενο για την περικοπή της ωρομίσθιας αμοιβής του κατά 20%.
.
Για όλο και βαθύτερη εμπορευματοποίηση του χώρου της Υγείας κατηγορεί την κυβέρνηση το Σωματείο Εργαζομένων στον Ευαγγελισμό που χθες το πρωί για περίπου δύο ώρες «μπλόκαρε» τα ταμεία εντολών και εξωτερικών ιατρείων του νοσοκομείου, επιτρέποντας στους πολίτες να κάνουν δωρεάν τις εξετάσεις τους.
.
Τέλος, το Σωματείο Εργαζομένων στα 71 κέντρα πρόληψης της χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών καλεί την κυβέρνηση να τακτοποιήσει άμεσα τις οφειλές ύψους 17 εκατ. ευρώ του ΟΚΑΝΑ και του υπουργείου Εσωτερικών, που έχουν συσσωρευτεί από το 2008 έως σήμερα και να κατοχυρώσει νομοθετικά τη συνέχιση λειτουργίας των κέντρων.
.
Αναδημοσίευση από το:
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: