Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

Κάλυψη της κοινής Συνέντευξης Τύπου του Σωματείου μας και του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΚΑΝΑ, από τον Ρ/Σ "ΑΘΗΝΑ 9.84"



.

Ξεκάθαρη απάντηση από την Πολιτεία ζητούν οι εργαζόμενοι του ΟΚΑΝΑ ως προς το μέλλον του Οργανισμού। Αιτία της ανησυχίας αποτελούν οι διαρροές στον Τύπο περί κλεισίματος ή συγχώνευσης του οργανισμού και των Κέντρων Υποκατάστασης των χρηστών τοξικών ουσιών। Παρά τις πρόσφατες εξαγγελίες της διοίκησης και του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδου για την ίδρυση 17 επιπλέον Μονάδων, οι εργαζόμενοι διαβλέπουν ζοφερή την εργασιακή ομαλότητα με «την υποχρηματοδότηση των δομών πρόληψης και το ελλειμματικό θεσμικό τους πλαίσιο να οδηγεί με βεβαιότητα σε λουκέτα», όπως υποστηρίζουν.

.

Σε συνέντευξη Τύπου, που δόθηκε σήμερα, εν όψει της Παγκόσμιας Ημέρας Κατά των Ναρκωτικών, που είναι την Κυριακή 26 Ιουνίου, οι πρόεδροι των σωματείων εργαζομένων, Γιάννης Κακλαμάνης και Παναγιώτης Τριανταφύλλου, δήλωσαν ότι δεν μπορούν να παρακολουθούν αμέτοχα τις κοινωνικοοικονομικές εξελίξεις που επηρεάζουν άμεσα και οξύνουν το πρόβλημα της χρήσης ουσιών.

.

Επίσης, υπογράμμισαν ότι δεν θα επιτρέψουν τη συρρίκνωση των δομών Πρόληψης - Θεραπείας και Επανένταξης, την υποβάθμιση της ποιότητας της δημόσιας και δωρεάν παροχής υπηρεσιών και την αποδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων.

.

Στους λόγους αυτούς οφείλεται και η σημερινή κινητοποίηση των εργαζομένων - 24ωρη απεργία των εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης, 4ωρη στάση εργασίας (11:00-15:00) των εργαζομένων στον ΟΚΑΝΑ.

.
Με κεντρικό σύνθημα «Ζητάμε δημόσια δωρεάν προγράμματα για όλο τον κόσμο και αύξηση των κονδυλίων» οι εργαζόμενοι ζητούν και αποσαφήνιση των προθέσεων του υπουργού, ενώ η συνάντηση που είχαν ζητήσει για σήμερα με κάποιον αρμόδιο από το υπουργείο, δεν κατέστη δυνατή.

.

Από την πλευρά του ο οργανωτικός γραμματέας του Συλλόγου Εργαζομένων, Γιώργος Σιάτης, αφού εξήρε την αρχική εξαγγελία του υπουργού για την αύξηση των μονάδων υποκατάστασης, προκειμένου να μειωθούν οι λίστες αναμονής των χρηστών 7.000 άτομα τα οποία σήμερα χρειάζεται να περιμένουν 7 χρόνια ), κατήγγειλε την «αναλγησία», όπως είπε, του κόσμου απέναντι στη λειτουργία μονάδων σε νοσοκομεία.
.
Αναδημοσίευση από το: http://www.athina984.gr/node/153161
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: