Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

Κάλυψη της κοινής Συνέντευξης Τύπου του Σωματείου μας και του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΚΑΝΑ, από την εφημερίδα "Ελευθεροτυπία"

.
Έντυπη Έκδοση Ελευθεροτυπία, Σάββατο 25 Ιουνίου 2011
.

Κινητοποιούνται οι εργαζόμενοι στον ΟΚΑΝΑ

.
Την απόφασή τους να ενεργήσουν δυναμικά και ενωμένοι ώστε να προστατέψουν τόσο τα συμφέροντα των εξαρτημένων και της κοινωνίας όσο και τα δικά τους εργασιακά δικαιώματα απέναντι στην απαξίωση των δομών απεξάρτησης, η οποία εκφράζεται με τη συνεχή υποχρηματοδότηση και την προβλεπόμενη από το Μεσοπρόθεσμο περαίτερω περικοπή των προϋπολογισμών κατά 10% ανά έτος έως το 2015, «ωσάν οι μονάδες θεραπείας» να είναι μια ακόμη ΔΕΚΟ, εξέφρασαν χθες οι εργαζόμενοι στον ΟΚΑΝΑ και τα Κέντρα Πρόληψης, που χθες πραγματοποίησαν 24ωρη απεργία.

.
Στο πλευρό τους δήλωσαν ότι βρίσκονται οι εργαζόμενοι στη μονάδα 18ΑΝΩ του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αθηνών και του ΚΕΘΕΑ που αντιμετωπίζουν ανάλογα προβλήματα.

.
Βήματα πίσω

.
Για βήματα πίσω που έχει κάνει ο Οργανισμός κατά των Ναρκωτικών, αν και η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ έχει αναλάβει 20 μήνες και η διοίκηση του ΟΚΑΝΑ 1,5 χρόνο, μίλησαν οι εργαζόμενοι, που κατήγγειλαν την πλήρη έλλειψη συνεργασίας της διοίκησης μαζί τους। Παρά τις εξαγγελίες, τόνισαν, δεν έχει ιδρυθεί καμία νέα μονάδα, η λίστα αναμονής καλπάζει, με το χρόνο αναμονής κατά παραδοχή της προέδρου του ΟΚΑΝΑ να φτάνει τα 7,2 έτη και αναρωτήθηκαν πού πήγαν τα 17 εκατ. ευρώ που είχε υποσχεθεί τον περασμένο Οκτώβριο ο κ. Λοβέρδος ότι διατίθενται για μονάδες υποκατάστασης.

.
Οι εργαζόμενοι μίλησαν για πλήρη απαξίωση του Οργανισμού, η οποία οδηγεί και σε ρατσιστικές εκφράσεις από τις τοπικές κοινωνίες και ζήτησαν να μη μετακινηθούν οι υπάρχουσες μονάδες, αλλά με τα χρήματα αυτά να δημιουργηθούν νέες, έστω για την απορρόφηση μικρού μέρους της λίστας.
.
Ν.Γ.
.
Αναδημοσίευση από το: http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=287620
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: