Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Διεθνές Think Tank "σοφών" προτείνει την αποποινικοποίηση ως λύση στο πρόβλημα των εξαρτήσεων... Μεταξύ αυτών και ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας...

...

Έκθεση - κόλαφος για τον «πόλεμο κατά των ναρκωτικών»
.
Πέμπτη, 2 Ιουνίου 2011 18:01
Τελευταία Ενημέρωση : 02/06/2011 18:44
.

Αποτυχία του παγκόσμιου «πολέμου κατά των ναρκωτικών» διαπιστώνει έκθεση διεθνούς επιτροπής πολιτικών και ηγετών προτείνοντας μέτρα όπως η νομιμοποίηση της μαριχουάνας και η αποποινικοποίηση των χρηστών.

.
«Ο παγκόσμιος πόλεμος κατά των ναρκωτικών έχει αποτύχει, με καταστροφικές συνέπειες για τους ανθρώπους και τις κοινωνίες ανά τον κόσμο», σύμφωνα με την έκθεση.

.
Η Επιτροπή απευθύνει έκκληση στους παγκόσμιους ηγέτες να αλλάξουν στάση απέναντι στην κατάχρηση των ναρκωτικών, βάζοντας τέλος στην ποινικοποίηση της χρήσης και των χρηστών, αλλά συνεχίζοντας τη μάχη κατά των καρτέλ που ελέγχουν το εμπόριο.

.
Στην Παγκόσμια Επιτροπή για την Πολιτική για τα Ναρκωτικά συμμετείχαν 19 μέλη, μεταξύ των οποίων ο Έλληνας πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο πρώην γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Κόφι Ανάν, ο επιχειρηματίας Ρίτσαρντ Μπράνσον, ο πρώην πρόεδρος του Μεξικού Ερνέστο Ζεντίγιο, ο πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας Φερνάντο Ενρίκε Καρντόσο, ο πρώην πρόεδρος της Κολομβίας Σέζαρ Γκαβίρια, ο πρώην πρόεδρος της Fed Πολ Βόλκερ, οι Λατινοαμερικάνοι συγγραφείς Κάρλος Φουέντες και Μάριο Βάργκας Λιόσα, ο πρώην επικεφαλής της ευρωπαϊκής εξωτερικής πολιτικής Χαβιέ Σολάνα και ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζορτζ Σουλτς.

.
Η επιτροπή, επικαλούμενη στοιχεία του ΟΗΕ, αναφέρει ότι η χρήση οπιούχων έχει αυξηθεί κατά 35% παγκοσμίως από το 1998 έως το 2008, της κοκαΐνης κατά 27% και της κάνναβης κατά 8,5%.

.
Μεταξύ των συστάσεων της επιτροπής είναι η ενθάρρυνση των κυβερνήσεων να νομιμοποιήσουν τη μαριχουάνα και άλλα ναρκωτικά «προκειμένου να αποδυναμώσουν το οργανωμένο έγκλημα και να διασφαλίσουν την υγεία των πολιτών τους». Υπογραμμίζεται ότι πολιτικές αποποινικοποίησης, όπου έχουν εφαρμοστεί, δεν έχουν ως αποτέλεσμα σημαντική αύξηση της χρήσης ναρκωτικών.

.
«Οι σημαντικές δαπάνες για την ποινικοποίηση και τα μέτρα καταστολής με στόχο τους παραγωγούς, τους εμπόρους και τους χρήστες παράνομων ναρκωτικών έχουν σαφώς αποτύχει να πλήξουν αποτελεσματικά την παραγωγή ή τη χρήση», αναφέρεται στην έκθεση.

.
Παράλληλα, η έκθεση προτρέπει τους παγκόσμιους ηγέτες να πάψουν να φέρονται με υποκρισία. «Οι πολιτικοί ηγέτες και τα δημόσια πρόσωπα θα πρέπει να επιδείξουν θάρρος εκφράζοντας δημοσίως αυτό που πολλοί εξ αυτών αναγνωρίζουν σε ιδιωτικές συζητήσεις: ότι τα στοιχεία αποδεικνύουν περίτρανα ότι οι στρατηγικές καταστολής δεν πρόκειται να λύσουν το πρόβλημα των ναρκωτικών και ότι δεν έχουμε κερδίσει ούτε πρόκειται να κερδίσουμε τον πόλεμο κατά των ναρκωτικών», υπογραμμίζει.

.
Τις διαπιστώσεις της έκθεσης απέρριψαν οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ και του Μεξικού.
.
Αναδημοσίευση από το:
http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1985909
.
Σχόλιο ιστολόγου: .
.

- Επιχειρηματίες, τραπεζίτες και πιονέροι της κοινωνικής ισοπέδωσης πολιτικοί [με την απαραίτητη, για τους πιο δύσπιστους, συμβολή(;) καλλιτεχνών] μετά από πολλή σκέψη κατέληξαν στο πλήρες υψηλών νοημάτων συμπέρασμα: Η υγεία των πολιτών διασφαλίζεται με αποποινικοποίηση της χρήσης μαριχουάνας και άλλων ναρκωτικών!

- Όπως λέμε "ένοπλη διεθνής ειρηνευτική δύναμη"... Ή, επίσης, "τα σκληρά μέτρα, που πλήττουν τον λαό, είναι αναγκαία για να σωθεί η χώρα"... Στο ίδιο πνεύμα... Οι ίδιοι άνθρωποι... Ο ίδιος κερδοσκοπικός αγώνας δρόμου...

- Ενδιαφέρουσα και η εξής αποστροφή του λόγου: "Υπογραμμίζεται ότι πολιτικές αποποινικοποίησης, όπου έχουν εφαρμοστεί, δεν έχουν ως αποτέλεσμα σημαντική αύξηση της χρήσης ναρκωτικών". Δηλαδή με την αποποινικοποίηση όχι μόνο δεν υπήρξε μείωση της χρήσης ναρκωτικών, αλλά αντίθετα υπήρξε αύξησή της. Όμως, ε, δεν το γράφουμε έτσι, για να μην μας πάρουν με τις ντομάτες...

- Για πόσο βλάκες μας περνάνε;

- Εμείς πιστεύουμε ότι η χρήση όλων των ναρκωτικών, νόμιμων και παράνομων, έχει κοινές αιτίες, που πρέπει να αναζητηθούν κυρίως στην διάρρηξη του κοινωνικού ιστού και τις ψυχοκοινωνικές συνισταμένες της. Και ότι, αντίθετα με τις δικές τους διαπιστώσεις, "ο πόλεμος κατά των ναρκωτικών" μπορεί και πρέπει να κερδηθεί. Διαφορετικά, ας μας εξηγήσουν οι σοφοί, με ποιο προσωπικό κίνητρο θα κάνουμε πρόληψη των εξαρτήσεων και θα προτείνουμε σε εξαρτημένους να απευθυνθούν σε προγράμματα απεξάρτησης; Ή μήπως.....
..

Δεν υπάρχουν σχόλια: