Σάββατο, 25 Ιουνίου 2011

Κάλυψη της κοινής Συνέντευξης Τύπου του Σωματείου μας και του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΚΑΝΑ, από την εφημερίδα "Η ΑΥΓΗ"

Η ΑΥΓΗ


"Η κυβέρνηση υπονομεύει την πολιτική για τα ναρκωτικά"
.


Βενιζέλος Β.


Ημερομηνία δημοσίευσης: 25/06/2011


.
Για "συνειδητή και διαχρονική υπονόμευση" του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ) από όλες τις πολιτικές ηγεσίες του υπουργείου Υγείας έκαναν για άλλη μία φορά χθες λόγο σε συνέντευξη Τύπου τα μέλη του προεδρείου του συλλόγου των εργαζομένων στον Οργανισμό και κατήγγειλαν την απόφαση της κυβέρνησης, αλλά και προσωπικά τον υπουργό Υγείας Αν. Λοβέρδο, τον δήμαρχο Αθηναίων Γ. Καμίνη και τον δημοτικό σύμβουλο Αθηναίων Νικ. Κακλαμάνη για την απομάκρυνση των θεραπευτικών μονάδων του ΟΚΑΝΑ από το κέντρο της Αθήνας και τον οικιστικό ιστό του Πειραιά.


.
Οι εργαζόμενοι του ΟΚΑΝΑ πραγματοποίησαν χθες πανελλαδική στάση εργασίας από τις 11 π।μ. έως τις 3 μ.μ., ενώ εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στα Κέντρα Πρόληψης του ΟΚΑΝΑ και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.


.
Σύμφωνα με όσα σημείωσε ο πρόεδρος του συλλόγου των εργαζομένων στον ΟΚΑΝΑ Γ. Κακλαμάνης, η λειτουργία του Οργανισμού έχει αρνητικό πρόσημο, καθώς, όπως υποστήριξε ο ίδιος, κάνει διαρκώς βήματα προς τα πίσω. Ο Γ. Κακλαμάνης χαρακτήρισε επίσης ως "σοβαρή υποχώρηση" την έλλειψη εθνικού σχεδίου δράσης για τα ναρκωτικά και τόνισε ότι "οι πολιτικές για τα ναρκωτικά πρέπει να έχουν ενότητα και συνοχή σε όλα τα επίπεδα".


.
Αναφερόμενος στην απόφαση της κυβέρνησης για μετακίνηση των θεραπευτικών μονάδων του ΟΚΑΝΑ από το κέντρο της Αθήνας και τον οικιστικό ιστό του Πειραιά, ο πρόεδρος του συλλόγου των εργαζομένων στον Οργανισμό επεσήμανε με νόημα ότι "κανείς δεν μας έχει πει ποια ήταν τα αποτελέσματα από τη μεταφορά της μονάδας της οδού Σοφοκλέους στο νοσοκομείο 'Σωτηρία'" και συμπλήρωσε: "Το πρόβλημα στο κέντρο της Αθήνας υπάρχει γιατί λείπουν οι αναγκαίες μονάδες για την εξυπηρέτηση των αιτούντων θεραπείας".


.
Ο Γ. Κακλαμάνης κατήγγειλε, τέλος, την πρόεδρο του Οργανισμού Μ. Μαλλιώρη για την "άρνησή της να συναντηθεί και να συζητήσει με το σωματείο τα προβλήματα του ΟΚΑΝΑ και των εργαζομένων".


.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης Παν. Τριανταφύλλου επανέλαβε ότι το υπουργείο Εσωτερικών δεν έχει καταβάλλει ακόμη στα Κέντρα τα 8,5 εκατ. ευρώ για το 2010, ενώ ο ΟΚΑΝΑ υπολείπεται των αντιστοίχων υποχρεώσεών του κατά 2 εκατ. ευρώ.


.
Ο Παν. Τριανταφύλλου άσκησε επίσης κριτική στο θεσμικό πλαίσιο για τα Κέντρα Πρόληψης, το οποίο επανεβεβαιώθηκε πρόσφατα και, σύμφωνα με τον ίδιο, καθηλώνει τον θεσμό και κρατάει τους εργαζόμενους στην αβεβαιότητα.


.
Τέλος, ο αντιπρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης Αλ. Σταθακιός χαρακτήρισε μεταξύ άλλων ως εμπαιγμό εις βάρος των εργαζομένων τον θεσμικό διάλογο για τα Κέντρα.


.
Σε ανακοίνωσή της, η επιτροπή του ΣΥΝ για την αντιμετώπιση των ναρκωτικών τονίζει μεταξύ άλλων: "Οι υπάρχουσες δομές, όπως και συνολικά το κοινωνικό κράτος, υφίστανται τις συνέπειες της σκληρής δημοσιονομικής πολιτικής κυβέρνησης - Ε.Ε. - ΔΝΤ, με δραστικές μειώσεις στη χρηματοδότηση, τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό και με εγκατάλειψη του θεραπευτικού σκέλους των προγραμμάτων υποκατάστασης".
.
Αναδημοσίευση από το: http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=624743


.

Δεν υπάρχουν σχόλια: