Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Ανακοίνωση για την Επέτειο Εξέγερσης του Πολυτεχνείου - 3ωρη στάση εργασίας & κοινή πορεία εργαζομένων ψυχικής υγείας και αντιμετώπισης των εξαρτήσεων

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΕΞΑΡΤΗΣΙΟΓΟΝΩΝ ΟΥΣΙΩΝ
Διεύθυνση Γραμματείας: E.K.A, Γ΄ Σεπτεμβρίου 48Β. Τηλ.: 2265023590, 2102409015, 2273023443.
Φαξ: 2265072441, 2273023441. Κινητά: 6945833231, 6936828341, 6978741064. Email:
prolipsiworkers@yahoo.gr

.
Τρίτη, 15 Νοέμβρη 2011

.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

.
Οι φετινοί εορτασμοί της λαϊκής εξέγερσης της 17ης Νοέμβρη 1973, συμπίπτουν με την εμφάνιση μιας νέας «εθνοσωτήριας» κίνησης, της συγκυβέρνησης των μνημονιακών δυνάμεων. Οι συνειρμοί με το 1967 είναι αναπόφευκτοι. Και τότε οι «ουδέτεροι», «μη πολιτικοί» συνταγματάρχες με την κάλυψη ξένων κέντρων εξουσίας ανέλαβαν να θέσουν επί της χειρουργικής κλίνης τον ελληνικό λαό, για να του αφαιρέσουν τα αιτήματά του για δημοκρατία, ανεξαρτησία και δικαιοσύνη. Δεν τα κατάφεραν. Αν και καθ’ όλη την διάρκεια της μεταπολίτευσης τα αιτήματα αυτά μετατράπηκαν σε ανώδυνα συνθήματα απ’ τους πολιτικούς των κούφιων μπαλκονιών, τα κυρίαρχα ΜΜΕ των διαπλεκόμενων βαρόνων και τις κάθε λογής αλλοτριωμένες ηγεσίες, σήμερα εκφράζουν επιτακτικές ανάγκες της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού.

.
Κι όμως, τα καθημερινά παραγγέλματα Ε.Ε.-Ε.Κ.Τ.-Δ.Ν.Τ. και άλλων υπερεθνικών «ευαγών ιδρυμάτων» προς τους εγχώριους πρωταγωνιστές της «εθνικής συνεννόησης», σαν αποκλειστικό στόχο έχουν να μην θίξουν τα ιερά θησαυροφυλάκιά τους οι ανάγκες, οι αγωνίες, οι πόθοι ολόκληρων λαών. Ο ελληνικός και ο ιταλικός λαός πρέπει ξανά να αναισθητοποιηθούν, για να διασωθεί το “business as usual” από τεχνοκράτες χειρούργους χωρίς λαϊκή εντολή.

.
Η μεγαλειώδης 48ωρη Γενική Απεργία της 19ης και 20ης Οκτωβρίου, οι κινητοποιήσεις του ελληνικού λαού την 28η Οκτωβρίου, οι ξανανιωμένες γειτονιές και πλατείες που ανακτούν τον δημόσιο -κατ’ εξοχήν πολιτικό- χώρο, οι πολιτικοί κλυδωνισμοί του κατεστημένου, έδειξαν ότι το μαζικό, αυθόρμητο, ακηδεμόνευτο λαϊκό κίνημα συγκροτεί έναν κρίσιμο παράγοντα κοινωνικών και πολιτικών εξελίξεων, ενάντια στις δυνάμεις «διαχείρισης» και «διαπραγμάτευσης» του κοινωνικού ζόφου, που κατά κύματα εισάγουν τα «Μνημόνια» Κυβερνήσεων-Ε.Ε.-Δ.Ν.Τ.

.
Το ενωτικό και αγωνιστικό «ΟΧΙ», που ο λαός βροντοφώναξε τις τελευταίες εβδομάδες στην προσπάθεια υλικής και πνευματικής εξαθλίωσης και υποδούλωσής μας στο οικονομικό και πολιτικό κατεστημένο -εγχώριο και διεθνές- πρέπει να συμπληρωθεί μ’ ένα χαρμόσυνο «ΝΑΙ» για νέα, λαϊκή, κοινωνική μεταπολίτευση. Για μια προσωπική και κοινωνική ζωή χωρίς εξαρτήσεις, εγκλεισμούς, καθηλώσεις, ψεύτικους παραδείσους.

.
Το Σωματείο Εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης συμμετέχει στις εκδηλώσεις της 17ης Νοέμβρη, μέσα από το Συντονιστικό Εργαζομένων και Απολυμένων Ψυχικής Υγείας-Πρόνοιας και Αντιμετώπισης των Εξαρτήσεων, με κοινό, ενιαίο μπλοκ. Κηρύσσουμε στάση εργασίας για την Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου, από τις 12μ. ως τις 3μμ. Ως σημείο συνάντησης των εργαζομένων ψυχικής υγείας και αντιμετώπισης των εξαρτήσεων της Αττικής ορίζεται το Υπουργείο Υγείας. Ώρα συνάντησης: 2μμ. Από εκεί θα πορευτούμε στο Πολυτεχνείο για να ενωθούμε με τους υπόλοιπους εργαζόμενους και την νεολαία σε κοινή πορεία διαμαρτυρίας προς την Αμερικανική Πρεσβεία.

.
Ψωμί, παιδεία, ελευθερία, σήμερα για όλους τους λαούς!

.
Το Δ.Σ. του Σωματείου

.

Δεν υπάρχουν σχόλια: