Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης: Ψήφισμα συμπαράστασης στους εργαζόμενους σε δομές ψυχικής υγείας και αντιμετώπισης των εξαρτήσεων

.
ΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ
Λ.Κύπρου 68 Aργυρούπολη 164 52
Γραφείο Τύπου
Τηλέφωνο: 213.20.18.726
Φαξ : 210 99.02.045
.
Αργυρούπολη 7 -11 - 11
.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΨΗΦΙΣΜΑ
.
Στην πλήρη εγκατάλειψη της ψυχικής υγείας αλλά και των προγραμμάτων πρόληψης προχωρά η κυβέρνηση με το πρόσχημα της οικονομικής κρίσης, τη στιγμή μάλιστα που η ίδια η κρίση στέλνει όλο και περισσότερους πολίτες στην πόρτα των ειδικών για αναζήτηση βοήθειας.
.
Εκτός από τα μέτρα λεηλάτησης του λαού για να δοθούν χρήματα στους τοκογλύφους - δανειστές η κυβέρνηση ακολουθεί την πολιτική της εγκατάλειψης των πολιτών που έχουν ανάγκη από θεραπεία.
.
Με την απόφαση του Υπουργού οικονομικών στις 26.8.2011 η κυβέρνηση βάζει στο στόχαστρο το ΚΕΘΕΑ, τον ΟΚΑΝΑ, το ΕΠΙΨΥ, το ΚΕΕΛΠΝΟ, Κέντρα Πρόληψης και αρκετές δομές της ψυχικής υγείας.
.
Δρομολογεί τη συγχώνευση «στεγνών» θεραπευτικών προγραμμάτων με προγράμματα υποκατάστασης.
.
Προωθεί απολύσεις εξειδικευμένου προσωπικού με ή χωρίς το καθεστώς εργασιακής εφεδρείας.
.
Το Δημοτικό Συμβούλιο Ελληνικού - Αργυρούπολης
.
Στηρίζει τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων σε όλες τις δομές που έχουν σχέση με την πρόληψη των ναρκωτικών, την απεξάρτηση, την αποκατάσταση και ψυχική υγεία,
Διεκδικεί να μην καταργηθούν τα προγράμματα του ΚΕΘΕΑ, να μην συγχωνευθούν με τον ΟΚΑΝΑ, να σταματήσει την υποβάθμιση των Κέντρων Πρόληψης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, να μην περικοπούν χρήματα και εργαζόμενοι, αλλά να αυξηθούν και να δημιουργηθούν νέα προγράμματα πρόληψης, θεραπείας, επανένταξης.
.
Αγωνίζεται για το δικαίωμα σε δημόσια, δωρεάν και υψηλού επιπέδου θεραπεία, απεξάρτηση και κοινωνική επανένταξη όλων των πολιτών που την έχουν ανάγκη. Αυτό το δικαίωμα είναι συνάρτηση της γενικότερης φροντίδας της πολιτείας για τη Δημόσια Υγεία.
.
Η Υγεία, σωματική και ψυχική, είναι δικαίωμα όλων και όχι πολυτέλεια για τους λίγους.
.
Αναδημοσίευση από το:
http://www.att.atticanews.gr/index.php/local/14588-2011-11-08-06-29-11
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: