Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2008

H Διδασκαλική Ομοσπονδία στο Πλευρό μας!


Αθήνα 29/9/2008
Προς
Τους Συλλόγους Εκπ/κών Π.Ε.
Κοιν: ΜΜΕ
(συντάκες εκπ/κού ρεπορτάζ)
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΕΞΑΡΤΗΣΙΟΓΟΝΩΝ ΟΥΣΙΩΝ


Με αφορμή την κινητοποίηση των εργαζομένων στα 72 κέντρα Πρόληψης της χρήσης Εξαρτησιογόνων Ουσιών (1 και 2 Οκτωβρίου 2008) και τα προβλήματα που υπάρχουν στον τομέα της Πρόληψης και της Προαγωγής της Υγείας στα σχολεία, η ΔΟΕ τονίζει τα εξής:
- Εκφράζουμε την έντονη ανησυχία και αγανάκτησή μας για την άρνηση της Πολιτείας και ιδιαίτερα των Υπουργείων Υγείας και Εσωτερικών να καταβάλουν στα Κέντρα Πρόληψης του ΟΚΑΝΑ και της Αυτοδιοίκησης τα χρήματα του κρατικού προϋπολογισμού, που έχουν συμφωνηθεί και υπογραφεί με τις αντίστοιχες συμβάσεις (10 εκ. € μέσω του Υπ. Υγείας και 5 εκ. € μέσω του Υπ. Εσωτερικών) οδηγώντας τα σε υποβάθμιση και εξαθλίωση με τελικό στόχο ένα «προσεχτικά μελετημένο κλείσιμο».
- Σύμφωνα και με το Δελτίο Τύπου - Διαμαρτυρία (23-09-2008) του Σωματείου Εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης ΟΚΑΝΑ & Αυτοδιοίκησης τα περισσότερα Κέντρα έχουν δυσκολίες στην πληρωμή ακόμα και των πάγιων εξόδων τους (πχ. ρεύμα, εργοδοτικές εισφορές), έχουν μειώσει τις δράσεις τους, έχουν σταματήσει την επιμόρφωση και επιστημονική εποπτεία του προσωπικού τους και σε κάποια από αυτά τα Κέντρα το προσωπικό έχει μείνει εδώ και μήνες απλήρωτο.
Στηρίζουμε το δίκαιο αγώνα των εργαζομένων και διεκδικούμε όλοι μαζί:
1. Την άμεση απόδοση των οφειλόμενων χρημάτων ώστε να μπορέσουν να επιστρέψουν οι εργαζόμενοι στο λειτούργημα που εδώ και χρόνια επιτελούν με συνέπεια και αποτελεσματικότητα.
2. Την εγγραφή των δαπανών των Κέντρων πρόληψης στον κρατικό προϋπολογισμό.
3. Την αναγνώριση επαγγελματικών δικαιωμάτων και τη πιστοποίηση των δομών μέσα από τη θέσπιση ενός λειτουργικού θεσμικού πλαισίου.
Η πρόληψη είναι δικαίωμα του κάθε πολίτη και κυρίως του κάθε παιδιού που ζει στη χώρα μας και είναι υποχρέωση της πολιτείας να φροντίζει γι' αυτό.
Από τη Δ.Ο.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: