Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2008

Ερώτηση Γιάννη Μαγκριώτη προς τους υπουργούς Οικονομίας και Υγείας(22/9/08)

Θέμα: Κέντρα Πρόληψης κατά των εξαρτήσεων.

Κύριοι Υπουργοί,

Επανέρχομαι σε ερώτηση, που είχα καταθέσει στη Βουλή στις 29-01-08, σχετικά με τα κέντρα πρόληψης κατά των ναρκωτικών και την ελλιπή χρηματοδότησή τους.
Οκτώ μήνες μετά, τα κέντρα πρόληψης εξακολουθούν να βρίσκονται σε κατάσταση διάλυσης, εξαιτίας της μη εκπλήρωσης των συμβατών υποχρεώσεων. Με συνέπεια πολλοί εργαζόμενοι να παραμένουν απλήρωτοι και να εμποδίζεται το επιστημονικό έργο των κέντρων πρόληψης.
Επειδή η ελλιπής χρηματοδότηση των κέντρων πρόληψης δημιουργεί προβλήματα στο έργο τους, όσον αφορά στην εφαρμογή προγραμμάτων πρωτοβάθμιας πρόληψης.
Επειδή τα κέντρα πρόληψης, όπως δείχνουν επίσημα στατιστικά στοιχεία του Ευρωπαϊκού Κέντρου Παρακολούθησης Ναρκωτικών και Τοξικομανίας (ΕΚΤΕΠΝ) είναι αποτελεσματικά.

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

1. Εάν και πότε προτίθεστε να προχωρήσετε στην επαρκή χρηματοδότηση των κέντρων πρόληψης, ώστε να λειτουργούν απρόσκοπτα και ομαλά.
2. Εάν προτίθεστε να υποστηρίξετε και να προωθήσετε τη θεσμική κατοχύρωση των κέντρων πρόληψης, ώστε να χρηματοδοτούνται άμεσα από το Υπουργείο Υγείας.

http://www.pasok.gr/portal/gr/koin-omada/5000035/66756/3/1/showdoc.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: