Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2008

Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΜΕ


Μπαράζ απεργιών στην Υγεία
Το διοικητικό συμβούλιο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) εκτίμησε χθες ότι η διάταξη οδηγεί σε επιβάρυνση του κλάδου τους.
Από την πλευρά του υπουργείου Υγείας, ωστόσο, υπάρχουν διαβεβαιώσεις ότι θα γίνει τροποποίηση της συγκεκριμένης διάταξης, με την οποία δεν θα επιβαρύνονται οι φαρμακοποιοί. Αν συμβεί αυτό, οι φαρμακοποιοί θα αποφασίσουν σήμερα αναστολή της απεργίας.
Σε αναβρασμό βρίσκονται και οι φαρμακαποθηκάριοι, οι οποίοι θα σταθμίσουν τη στάση τους ανάλογα με τις ενέργειες του υπουργείου Υγείας.
Στάσεις εργασίας πραγματοποιούν και οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ, σήμερα (9 το πρωί έως 1 το μεσημέρι) και αύριο (9 το πρωί έως 2 το μεσημέρι και παράσταση στο υπουργείο Υγείας). Διεκδικούν ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά, αύξηση αποδοχών και προσλήψεις.
Πενθήμερη πανελλαδική απεργία πραγματοποιούν από την προσεχή Δευτέρα έως και την Παρασκευή και οι νοσοκομειακοί γιατροί όλης της χώρας. Ζητούν αύξηση του βασικού τους μισθού στα 1.600 ευρώ, αντίστοιχη προσαρμογή της αμοιβής των εφημεριών, καθιέρωση του πενθήμερου τακτικού ωραρίου και πρόσληψη 5.000 μόνιμων γιατρών στο ΕΣΥ.
Σε αναβρασμό βρίσκονται και οι εργαζόμενοι στα Κέντρα Πρόληψης του ΟΚΑΝΑ και της Αυτοδιοίκησης.
Με απόφαση των συλλογικών τους οργάνων, πραγματοποιούν 48ωρη προειδοποιητική απεργία την προσεχή Πέμπτη και Παρασκευή, ως συμπαράσταση στους συναδέλφους τους πολλών κέντρων που είναι απλήρωτοι επί μήνες.
Οι εργαζόμενοι στα Κέντρα Πρόληψης Αργυρούπολης, Γλυφάδας και Ελληνικού θα ασκήσουν από σήμερα το δικαίωμα της επίσχεσης εργασίας. Θα πραγματοποιήσουν, επίσης, παράσταση στους δημάρχους των Δήμων που συμμετέχουν ως εταίροι στα Κέντρα Πρόληψης.
Θα τους επιδώσουν έκκληση προς την Κεντρική Ενωση Δήμων και Κοινοτήτων να αποδεσμευτεί το ποσό των πέντε εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο προβλέπεται στους κεντρικούς αυτοτελείς πόρους της Αυτοδιοίκησης για το 2008.
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11424&subid=2&tag=8777&pubid=1554606



Τρίτη 9 Σεπτέμβρη 2008

Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Απεργία στα Κέντρα Πρόληψης
Σαρανταοχτάωρη προειδοποιητική απεργία την ερχόμενη Πέμπτη και Παρασκευή, 11 και 12 Σεπτέμβρη, πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στα Κέντρα Πρόληψης (ΚΠ) του ΟΚΑΝΑ και της Αυτοδιοίκησης, διαμαρτυρόμενοι γιατί οι εργαζόμενοι πάρα πολλών κέντρων παραμένουν απλήρωτοι για μήνες και διεκδικώντας άμεσες λύσεις για την επιβίωση των ΚΠ. Σε ανακοίνωση του Σωματείου Στελεχών Πρόληψης τονίζεται ότι απλήρωτοι για μήνες παραμένουν οι εργαζόμενοι των Κέντρων Πρόληψης Ζακύνθου, Θεσπρωτίας, Δωδεκανήσου, Βοιωτίας, Αιγάλεω, Αργυρούπολης, Αλίμου, Ελληνικού και Γλυφάδας, Αγίας Βαρβάρας - Χαϊδαρίου, Χανίων, Ξάνθης και οι εργαζόμενοι των τεσσάρων Κέντρων Πρόληψης του Δήμου Αθηναίων. Μάλιστα, οι εργαζόμενοι στα Κέντρα Πρόληψης Αργυρούπολης, Γλυφάδας και Ελληνικού ξεκινούν από αύριο επίσχεση εργασίας. Το Σωματείο καλεί τις διοικήσεις των Κέντρων να διεκδικήσουν εντονότερα τα ποσά που προκύπτουν από προγραμματικές συμβάσεις με τον ΟΚΑΝΑ και το υπουργείο Υγείας, αλλά δεν καταβάλλονται τα τελευταία χρόνια. Αλλά και την έγκαιρη καταβολή του ποσού των 5 εκατ. ευρώ που προβλέπεται στους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους της Αυτοδιοίκησης για το 2008.


http://www1.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=4709599&publDate=2008-09-09%2000:00:00.0

Το ενημερωτικό ιστολόγιο για τον χώρο της υγείας "Αγωνιστική Παρέμβαση" δημοσιεύει ολόκληρο το Δελτίο Τύπου:
http://agonistikiparemvasi.blogspot.com/2008/09/blog-post_09.html


Στην απεργία αναφέρεται και η ενημερωτική ιστοσελίδα "IATRONET":
http://www.iatronet.gr/newsarticle.asp?art_id=5898


Δεν υπάρχουν σχόλια: