Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2008

Ο.Λ.Μ.Ε.: ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ


Ο.Λ.Μ.Ε.
Ερμού & Κορνάρου 2
ΤΗΛ: 210 32 30 073 – 32 21 255
FAX: 210 32 27 382 – 33 11 338
http://www.olme.gr/
e-mail : olme@otenet.gr Αθήνα, 30/9/08

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ συμπαραστέκεται στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στα 72 Κέντρα Πρόληψης της χρήσης των εξαρτησιογόνων ουσιών, που απεργούν στη 1 και 2 ΟΚΤΩΒΡΗ.
Εκφράζουμε για μια ακόμη φορά την έντονη ανησυχία και αγανάκτησή μας για την άρνηση του Υπουργείου Υγείας και της κυβέρνησης να καταβάλουν στα Κέντρα Πρόληψης του ΟΚΑΝΑ και της Αυτοδιοίκησης τα χρήματα του κρατικού προϋπολογισμού, (που έχουν συμφωνηθεί και υπογραφεί με τις αντίστοιχες συμβάσεις) με αποτέλεσμα να υποβαθμίζονται ή και να κλείνουν ορισμένα από αυτά και εκατοντάδες εργαζόμενοι να παραμένουν απλήρωτοι για αρκετούς μήνες.
Στηρίζουμε το δίκαιο αγώνα των εργαζομένων και διεκδικούμε όλοι μαζί:
1. Την άμεση εξόφληση των χρεών του Υπουργείου Υγείας προς τα Κέντρα Πρόληψης , και την καταβολή των δεδουλευμένων σε όλους τους εργαζόμενους .
2. Την πάγια και τακτική χρηματοδότηση των Κέντρων Πρόληψης με εγγραφή των απαιτούμενων κονδυλίων στο κρατικό προϋπολογισμό, τη μονιμοποίηση του προσωπικού καθώς καλύπτει κοινωνικές ανάγκες, την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας, την αναγνώριση επαγγελματικών δικαιωμάτων και τη θέσπιση ενός νέου σύγχρονου και λειτουργικού θεσμικού πλαισίου.

Γιατί ο Αγώνας είναι το πρώτο αντίδοτο για την Κάθε Εξάρτηση και με τον αγώνα μας κάνουμε την μέγιστη πράξη ΠΡΟΛΗΨΗΣ!
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΓΡ. ΚΑΛΟΜΟΙΡΗΣ
Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Κ. ΜΠΟΪΚΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: