Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2008

KAI ΣΤΟ Κ.Π. ΑΛΙΜΟΥ ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΑΛΙΜΟΥ, ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ, ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

Μετά από προσφορά 11 χρόνων στους κατοίκους του Αλίμου, το Κέντρο Πρόληψης του Δήμου Αλίμου ως τμήμα του Κέντρου Κοινωνικής Παρέμβασης των 4 δήμων (Αλίμου, Αργυρούπολης, Γλυφάδας και Ελληνικού) απειλείται μαζί με άλλα 72 Κέντρα Πρόληψης σε όλη την Ελλάδα να αναστείλει την λειτουργία του.

Τα Κέντρα Πρόληψης σχεδιάζουν και υλοποιούν δράσεις με στόχο τη μείωση της χρήσης των εξαρτησιογόνων ουσιών και την προαγωγή της ψυχικής υγείας.

Τα τελευταία 11 χρόνια, τα Κέντρα Πρόληψης χρηματοδοτούνταν από το Υπουργείο Υγείας μέσω του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ) και από το Υπουργείο Εσωτερικών μέσω της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΚΕΔΚΕ).

Όμως το τελευταίο διάστημα, το Υπουργείο και ο ΟΚΑΝΑ δεν είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους και υπάρχει ένα έλλειμμα χρηματοδότησης περίπου 10 εκατομμυρίων ΕΥΡΩ. Από την άλλη η ΚΕΔΚΕ και το Υπουργείο Εσωτερικών που χρηματοδοτούν κατά 50% τα Κέντρα Πρόληψης από τους Κεντρικούς Πόρους, αρνούνται την χρηματοδότηση και την περαιτέρω συνεργασία αν ο ΟΚΑΝΑ και το Υπουργείο Υγείας δεν καταβάλλουν τα χρέη που έχουν μέχρι το 2007, με αποτέλεσμα τα Κέντρα Πρόληψης να αδυνατούν πλέον να συνεχίσουν το έργο τους.

Το επιστημονικό προσωπικό των 4ων Κέντρων Πρόληψης έχοντας εξαντλήσει κάθε περιθώριο διαπραγμάτευσης με τους ανωτέρω φορείς, αποφάσισε να προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας.
Τα Κέντρα των Δήμων Αργυρούπολης, Γλυφάδας, Ελληνικού είναι σε επίσχεση εργασίας από τις 9 Σεπτεμβρίου 2008.
Το Κέντρο του Δήμου Αλίμου ξεκινάει την επίσχεση εργασίας την Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2008.

Με την επίσχεση εργασίας διεκδικούμε :
1. άμεση εξόφληση των δεδουλευμένων μας
2. άμεση εξόφληση των χρεών του Υπουργείου Υγείας
3. συνέχιση της χρηματοδότησης από την ΚΕΔΚΕ και το Υπουργείο Εσωτερικών
4. άμεση ψήφιση νόμου που θα ορίζει σαφές και λειτουργικό θεσμικό πλαίσιο για τα Κέντρα Πρόληψης.

Εκτιμούμε τις προσπάθειες του Δήμου Αλίμου για την επίλυση του προβλήματος λειτουργίας των Κέντρων.

Ελπίζουμε στην κατανόηση και συμπαράσταση των εξυπηρετούμενων του Κέντρου Πρόληψης Αλίμου, γιατί ο αγώνας αυτός αφορά όχι μόνον τους εργαζόμενους αλλά κυρίως το έργο της Πρόληψης και τους αποδέκτες της.

Οι Εργαζόμενοι του Κέντρου Πρόληψης
του Δήμου Αλίμου

Δεν υπάρχουν σχόλια: