Σάββατο 30 Μαΐου 2009

Δεν υπάρχουν 13 εκ. ευρώ για την πρόληψη...


ΈΝΑ ΠΟΛΥ ΚΑΤΑΤΟΠΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ "΄ΔΥΝΑΤΟ" ΑΡΘΡΑΚΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΑΣ "ΨΑΡΕΨΑΜΕ" ΣΤΟ GOOGLE ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΠΙΚΟ ΤΥΠΟ ΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ. 
 
Σπαταλά χρήματα το κράτος για φιέστες και επικοινωνιακούς σκοπούς, αλλά κάνει τον... Σκοτσέζο όταν πρόκειται να φανεί εντάξει
  στις υποχρεώσεις του έναντι των Κέντρων Πρόληψης κατά των ναρκωτικών και βγάζει στο δρόμο τους εργαζόμενους σε αυτά.
Προχθές στην Αθήνα στα πλαίσια 24ωρης απεργίας συγκεντρώθηκαν αντιπροσωπείες εργαζομένων από τα 72 Κέντρα του ΟΚΑΝΑ σε όλη τη χώρα και διαμαρτυρήθηκαν για τη στάση του υπουργείου Υγείας και του Οργανισμού, αλλά εκείνο που έγινε και πάλι ήταν να τους δείξουν την... αλληλογραφία με το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών. Δηλαδή το... μπαλάκι των ευθυνών πάει από υπουργείο σε υπουργείο, λες και η κυβέρνηση δεν είναι η ίδια και  δεν οφείλει να μεριμνήσει για να μην κλείσουν αυτά τα Κέντρα που ομολογουμένως έχουν προσφέρει πολλά στην πρόληψη.
Οι οφειλές δεν προέκυψαν ξαφνικά, απλά η επίσημη πολιτεία σταδιακά απαξιώνει με τη στάση της το θεσμό και τώρα έφτασε ο κόμπος στο χτένι.
Και το απίστευτο της υπόθεσης είναι ότι κανείς από την κυβέρνηση δεν έχει το θάρρος να παραδεχτεί ότι εμπαίζουν πρώτα από όλους τους εργαζόμενους και ταυτόχρονα και την ίδια την κοινωνία, όταν όλοι γνωρίζουν ότι η πρόληψη είναι προτιμότερη από την θεραπεία.
Σε μια περίοδο που η χρήση ναρκωτικών εξαπλώνεται και στην περιοχή μας είναι καθημερινές οι συλλήψεις για εμπορία και «σκληρών» η πολιτεία συμπεριφέρεται με απαράδεκτο τρόπο και την ίδια ώρα ακούμε για σκάνδαλα και μίζες, για σπάταλο κράτος και ο,τιδήποτε άλλο, πλην της τακτοποίησης αυτής της μεγάλης εκκρεμότητας.
Δεν έχει το υπουργείο Υγεία σαν δώσει στον ΟΚΑΝΑ τα χρήματα, δεν έχει και το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών τη... δυνατότητα λόγω της οικονομικής κρίσης. Ποιος τους πιστεύει;
Δεν μπορούν όμως οι υπουργοί, αρμόδιοι και μη να ... σκίζονται σε επίπεδο λόγων για το πόσο στηρίζουν την κοινωνία και θέλουν να την θωρακίσουν από τα ναρκωτικά και συγχρόνως να αφήνουν στην τύχη της την ίδια την πρόληψη.
Θα έπρεπε να έχουν ξεσηκωθεί ως και οι πέτρες σε όλη τη χώρα και όχι να επιτρέπουν φορείς και πολίτες αυτή την κατάντια, αλλά είπαμε, υπάρχει... αλληλογραφία η οποία ... αθωώνει τον ΟΚΑΝΑ και το υπουργείο Υγείας και βγάζει το υπουργείο που έχει το... πουγκί, υπεύθυνο για την μη καταβολή των οφειλών.

Σε τέτοια χώρα ζούμε, δεν περιμένουμε άλλη αντιμετώπιση, όμως ως πότε θα μας δουλεύουν εν ψυχρώ;

Και ο Δ. Αβραμόπουλος την περασμένη Παρασκευή στα Γιάννινα είπε στους εργαζόμενους του εδώ Σταθμού Καταπολέμησης Ναρκωτικών ότι το θέμα διευθετήθηκε... θα εννοούσε από πλευράς υπουργείου, ότι έστειλε γράμμα  στο άλλο υπουργείο. Για γέλια και  για κλάματα...

Πέμπτη, 14 Μάιος 2009

Συντάκτης: Χρήστος Καζάκος

(ΓΡΟΘΙΑ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑΧΙ Ε; ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΥ ΔΥΝΑΤΕΣ ΑΜΕΣΑ... )

Δεν υπάρχουν σχόλια: