Πέμπτη, 28 Μαΐου 2009

Ανακοίνωση ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟ Κ.Π. 4 ΔΗΜΩΝ

Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ-ΣΥΝ-ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΥΝ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ, ΓΛΥΦΑΔΑΣ, ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ, ΑΛΙΜΟΥ - ΔΗΛΩΣΕΙΣΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΥΝ, ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ, ΣΤΟ ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ, ΓΛΥΦΑΔΑΣ,

ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ, ΑΛΙΜΟΥ - ΔΗΛΩΣΕΙΣO Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας και το μέλος της Π.Γ. υπεύθυνος του Τμήματος δικαιωμάτων Κώστας Μαρματάκης, επισκέφτηκαν σήμερα το Διαδημοτικό Κέντρο Πρόληψης Ελληνικού, Γλυφάδας, Αργυρούπολης και Αλίμου.Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του ΣΥΝ έκανε δηλώσεις:Οσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές θα ακούσουμε πολλά μεγάλα λόγια για την ανάγκη στήριξης της κοινωνίας και της νέα γενιάς. Κανείς, όμως, δεν θα μιλήσει για την ταμπακιέρα, για τα πραγματικά προβλήματα, για την υποχρηματοδότηση των δομών κοινωνικής υποστήριξης, για την χρεοκοπία των κέντρων πρόληψης, για την αποτυχία της χώρας μας στην πολιτική της για την αντιμετώπιση των ναρκωτικών.

Τα κέντρα πρόληψης σε όλη την χώρα είναι στα πρόθυρα χρεοκοπίας, υποχρηματοδοτούνται, μένουν απλήρωτοι οι εργαζόμενοι. Το υπουργείο Υγείας χρωστάει στον ΟΚΑΝΑ 13 εκατομμύρια ευρώ. Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση αποφασίζει να μοιράσει στις τράπεζες 28 δισεκατομμύρια δίχως όρους και εγγυήσεις. Αραγε, είναι τόσο ακριβή η κοινωνική πολιτική που δεν έχουμε την πολυτέλεια να τη στηρίξουμε, να στηρίξουμε τη νέα γενιά, να στηρίξουμε δομές υποστήριξης ψυχικής υγείας, δομές υποστήριξης της ίδιας της κοινωνίας; Αυτό είναι το μεγάλο ερώτημα και το μεγάλο δίλλημα που τίθεται μπροστά στις εκλογές, μπροστά στην κάλπη. Θα στηρίξουμε την κοινωνία ή θα θεωρήσουμε την κρίση ως μια αφορμή για να βαθύνουν οι επιλογές που αυξάνουν τις κοινωνικές ανισότητες και βυθίζουν την κοινωνία ακόμα πιο βαθειά στο τέλμα.
Δυστυχώς τα μεγέθη τα ποσοστά και οι αριθμοί δείχνουν ότι τα τελευταία χρόνια η χώρα μας έχει γίνει μια χώρα που οι ρυθμοί αύξησης των θανάτων από ναρκωτικά είναι ιδιαίτερα υψηλοί. Αυτό πρέπει να σταματήσει και μπορεί να σταματήσει μόνο από την ουσιαστική ενίσχυση των δομών πρόληψης και καταπολέμησης των ναρκωτικών.


ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 28/5/2009
ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΘΕΙ ΟΤΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝ ΠΡΙΝ ΕΝΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΜΗΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΗΚΕ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ Ν. ΠΕΛΛΑΣ "ΟΡΑΜΑ" ΕΝΩ ΤΟΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟ ΟΚΤΩΒΡΗ ΕΙΧΕ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΝΟΤΙΑΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ "ΔΙΟΔΟΣ" (ΡΟΔΟΣ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: