Παρασκευή 29 Μαΐου 2009

Αλ. Τσίπρας: "Πολυτέλεια" για την κυβέρνηση η στήριξη των νέων

Σφέτσα Δάφνη
Ημερομηνία δημοσίευσης: 29/05/2009


Την “κοινωνική πολιτική” της κυβέρνησης που χρωστά 13 εκατομμύρια ευρώ στα κέντρα πρόληψης, αφήνει απλήρωτους τους εργαζόμενους για μήνες, χωρίς να καταβάλει τις ασφαλιστικές τους εισφορές και στην ουσία τους παρατά μόνους, με την “καλή” τους θέληση να παλεύουν ενάντια στις εξαρτήσεις των νέων, γνώρισε από πρώτο χέρι ο Αλ. Τσίπρας.
Κατά τη χθεσινή επίσκεψη στο διαδημοτικό Κέντρο Πρόληψης Ελληνικού, Γλυφάδας, Αργυρούπολης και Αλίμου, συνομίλησε με τους εργαζόμενους και εκπροσώπους του σωματείου και ενημερώθηκε για τα εκρηκτικά τους προβλήματα και τη συνειδητή πολιτική απαξίωσης των δομών της πρόληψης. “Με αυτήν την πολιτική, στην ουσία προωθούνται μεγάλες ομάδες στο περιθώριο”, σημείωσε ένας από τους εργαζόμενους, οι οποίοι παρά την προσωπική και επαγγελματική τους εξουθένωση προσπαθούν να προσφέρουν όσα περισσότερα μπορούν, να ενημερώσουν και να ευαισθητοποιήσουν για τα θέματα των εξαρτήσεων “νόμιμων και παράνομων”, βάζοντας από την τσέπη τους “ακόμη και για το μελάνι του εκτυπωτή”. “Δουλεύουμε με τον άνθρωπο και όχι τον άνθρωπο” είπε χαρακτηριστικά ο Ν. Οικονομόπουλος, αντιπρόεδρος του σωματείου, αναφέροντας ότι ακόμη και η γραφειοκρατία στέκεται εμπόδιο στο έργο τους. Ενδεικτικό το παράδειγμα της ασυνεννοησίας μεταξύ των υπουργείων Παιδείας και Υγείας που καθιστά εξαιρετικά δύσκολη την παρέμβασή τους στα σχολεία: Για να κατορθώσουν να επισκεπτούν ένα σχολείο πρέπει να περιμένουν μέχρι και τέσσερις μήνες!
“Με πρόσχημα την οικονομική κρίση η κυβέρνηση προσπαθεί να παρουσιάσει σαν πολυτέλεια την κοινωνική πολιτική που ούτως ή άλλως έχει εγκαταλείψει χρόνια πριν παρουσιαστεί η κρίση”, σημείωσε κατά τη συζήτηση ο Αλ. Τσίπρας, συμπληρώνοντας πως “η στήριξη των νέων μόνο πολυτέλεια δεν μπορεί να θεωρηθεί”. Εξάλλου η παρουσία του λίγες ημέρες πριν τις εκλογές στο κέντρο πρόληψης δεν ήταν καθόλου τυχαία: Με την υποχρέωση του ΕΣΡ να “παίζουν” έστω και λίγο τα κόμματα αυτήν την περίοδο, η περαιτέρω ανάδειξη ενός τόσο σημαντικού κοινωνικού ζητήματος για το οποίο άλλωστε η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, έχει καταθέσει δεκάδες ερωτήσεις στη Βουλή, δείχνει και την κατεύθυνση του κόμματος στον δρόμο προς τις ευρωεκλογές.
“Τη στιγμή που η κυβέρνηση μοιράζει στις τράπεζες 28 δισ. δίχως όρους και εγγυήσεις, χρωστά στον ΟΚΑΝΑ 13 εκ. ευρώ. Αραγε, είναι τόσο ακριβή η κοινωνική πολιτική που δεν έχουμε την πολυτέλεια να τη στηρίξουμε;”, αναρωτήθηκε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΝ στις δηλώσεις του. Και συμπλήρωσε: “Αυτό είναι το μεγάλο ερώτημα και το μεγάλο δίλημμα που τίθεται μπροστά στις εκλογές, μπροστά στην κάλπη. Θα στηρίξουμε την κοινωνία ή θα θεωρήσουμε την κρίση ως μια αφορμή για να βαθύνουν οι επιλογές που αυξάνουν τις κοινωνικές ανισότητες και βυθίζουν την κοινωνία ακόμα πιο βαθιά στο τέλμα”.
Τον πρόεδρο του ΣΥΝ συνόδευε από το τμήμα δικαιωμάτων του κόμματος ο Κ. Μαρματάκης, ενώ στη συνάντηση συμμετείχε η Γεωργία Αδαμίδου, υπεύθυνη του δήμου Ελληνικού για τις κοινωνικές υπηρεσίες, η οποία υπογράμμισε τη σημασία ευρύτερων συμμαχιών για την αντιμετώπιση του εκρηκτικού προβλήματος.
Πηγή: Αυγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: