Τρίτη 26 Μαΐου 2009

Απάντηση στο υπ. Υγείας από το Σωματείο

«ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΠΡΟΛΗΨΗΣ»
(ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΟΚΑΝΑ & ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ)

Διεύθυνση Γραμματείας: Κ. Π. Ν. Σάμου «Φάρος», Θ. Σοφούλη 261 83100 Σάμος

Τηλ : 2273023443, 2273087070 ΦΑΞ: 2273023441

Κινητά: 6956248200,6936828341

 prolipsiworkers@yahoo.gr

 

Ανακοίνωση

 

      Σχετικά με την σημερινή ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, που ακολούθησε την επίσκεψη του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ στο Κ.Π. Χολαργού, Αγίας Παρασκευής «Αργώ» δηλώνουμε τα εξής:

Δομές που θέλεις να αναβαθμίσεις κύριε Υπουργέ, δεν τις καταδικάζεις σε μαρασμό.

Ας αφήσει η Κυβέρνηση τα λόγια και ας δώσει έστω την τελευταία στιγμή τα χρέη της προς τα Κ. Π..

Τα Κέντρα Πρόληψης έχουν να καταθέσουν ένα σημαντικό έργο, το οποίο στο παρελθόν έχει επαινεθεί από το Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο για τα Ναρκωτικά και την Τοξικοεξάρτηση (EMCDDA). Υπάρχει ανάγκη αναθεώρησης του Θεσμικού Πλαισίου, ώστε να γίνει περισσότερο σαφές, με εισαγωγή προβλέψεων για επαρκή μόνιμη χρηματοδότηση από τον Κρατικό Προϋπολογισμό και με εργασιακή εξασφάλιση των στελεχών των Κέντρων Πρόληψης.  Ωστόσο αυτό που οδήγησε σε ερωτηματικά για την επιβίωση του θεσμού, ήταν μη καταβολή τα τρία τελευταία χρόνια των λεπτομερώς προϋπολογισμένων και υπογεγραμμένων με προγραμματικές συμβάσεις πιστώσεων προς αυτά από το Υπουργείο Υγείας και τον ΟΚΑΝΑ.

Ως σωματείο έχουμε επισημάνει την ανάγκη θεσμικής ενίσχυσης των Κέντρων Πρόληψης, έχουμε κάνει σχετικές προτάσεις προς την Κυβέρνηση και προς όλα τα Κόμματα. Από το Υπουργείο Υγείας, δεν είδαμε ποτέ, από τότε που ξέσπασε η κρίση (με την διακοπή της εκπαίδευσης των στελεχών Πρόληψης και τα συνεχώς αυξανόμενα χρέη του ΟΚΑΝΑ προς τα Κ. Π.), διάθεση ειλικρινούς και σοβαρού διαλόγου, παρά μόνο εξαγγελίες στο κενό, υπεκφυγές και υποκριτικές συμπεριφορές παραπέμποντας μας  «από τον Άννα στον Καϊάφα» ως «Πόντιος Πιλάτος».

Δεν υπάρχουν σχόλια: