Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2009

Προγράμματα πρόληψης σε 660 παιδιά του Δημοτικού

"Ημέρα τση Ζάκυνθος"


Ημερομηνία Δημοσίευσης: 6 Νοεμβρίου 2009
Συντάκτης: Γιώργος Γκόγκος
Θεματική κατηγορία: ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επιστημονική παρέμβαση στα σχολεία του Νομού μας εξακολουθεί να κάνει το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτησιογόνων Ουσιών “Η ΣΤΟΡΓΗ”, εκτελώντας προγράμματα, τα οποία έχουν ως στόχο να επισημάνουν στους μαθητές τους κινδύνους των ναρκωτικών.
Ο επιστημονικά υπεύθυνος του Κέντρου, Τίμος Στραβοπόδης, υπογράμμισε πως η κοινωνία θα πρέπει να ενεργοποιηθεί για το ζήτημα των ναρκωτικών, δεδομένου ότι τα προβλήματα δεν μπορούν να λυθούν, χωρίς τη συμμετοχή του κόσμου.
Ο σχεδιασμός των προγραμμάτων που υλοποιούνται στα σχολεία έχει άμεση σχέση με την έρευνα που είχε υλοποιηθεί πριν από δύο χρόνια στα σχολεία, με τον κ. Στραβοπόδη να ανακοινώνει ότι αυτή θα συνεχιστεί την ερχόμενη Άνοιξη, ούτως ώστε να υπάρξουν συγκριτικά στοιχεία.
“Στο τέλος Νοεμβρίου θα ξεκινήσει πρόγραμμα στο νηπιαγωγείο του Ρομιρίου, το οποίο θα αφορά τη διαχείριση των συναισθημάτων. Αμέσως μετά, το πιλοτικό και πρωτότυπο αυτό πρόγραμμα, θα εφαρμοστεί στο νηπιαγωγείο του Καλαμακίου. Από ΄κει και πέρα, υλοποιείται για έκτη συνεχόμενη χρονιά το “μαγικό χαλί των παραμυθιών” στα Δημοτικά σχολεία της Ζακύνθου. Επισημαίνω ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα, όπως και εκείνο που ονομάζεται “εγώ, ένας ξεχωριστός άνθρωπος”, εφαρμόζεται σε 33 τμήματα των Δημοτικών σχολείων, δηλαδή σε 660 μαθητές του Νομού μας. Ταυτόχρονα, στις 9 και 10 Νοεμβρίου θα λάβει χώρα το δωδέκατο βιωματικό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Το σεμινάριο γίνεται σε συνεργασία με το Γραφείο Αγωγής Υγείας της Δευτεροβάθμιας, ενώ υλοποιείται από την Δήμητρα Μάργαρη και τον Γιάννη Βυθούλκα, που είναι κοινωνικοί λειτουργοί και στελέχη του Κέντρου μας” σημείωσε ο κ. Στραβοπόδης.
Τέλος, ο κ. Στραβοπόδης, με την ιδιότητα του προέδρου του Πανελλήνιου Συντονιστικού Οργάνου των Κέντρων Πρόληψης, τόνισε ότι η υπουργός Υγείας, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, υπέγραψε την απόφαση για την άμεση χρηματοδότηση των Κέντρων με το ποσό των 2 εκ. ευρώ, ενώ ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ, Νικήτας Κακλαμάνης, θα δώσει 2,5 εκ. ευρώ για τον ίδιο σκοπό.
Να σημειωθεί ότι τα Κέντρα Πρόληψης θα αποκτήσουν και θεσμικό χαρακτήρα στα σχολεία, κάτι που δεν είχε γίνει όταν υπουργός Υγείας ήταν ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.

http://www.imerazante.gr/koinonia/storgi-0611/

Δεν υπάρχουν σχόλια: