Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2009

"Ευάλωτοι από την κοκαΐνη επαγγελματίες που υφίστανται πίεση για καλές επιδόσεις"


:

09.11.2009
Εξαρτημένοι από την κοκαϊνη δεκάδες τραπεζίτες στην Ευρώπη

Δεκάδες τραπεζίτες, ορισμένοι από τους οποίους μεταβαίνουν ειδικά από το εξωτερικό, νοσηλεύονται κάθε χρόνο στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Γενεύης για να απεξαρτηθούν από την κοκαΐνη, τόνισε ο γιατρός Ντανιέλ Ζουλινό, τις δηλώσεις του οποίου δημοσιεύει σήμερα η ελβετική εφημερίδα Le Matin Dimanche.

"Αναλαμβάνουμε τη νοσηλεία χρηματομεσιτών που έρχονται από άλλα μέρη που είναι σημαντικά οικονομικά κέντρα, όπως το Λονδίνο", δήλωσε ο δρ Ζουλινό.

"Είναι δύσκολο να δώσω έναν αριθμό, αλλά ανέρχονται σε αρκετές δεκάδες οι άνθρωποι που νοσηλεύονται κάθε χρόνο", πρόσθεσε ο γιατρός, επικεφαλής του τμήματος που είναι αρμόδιο για τους εθισμούς στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο.

"Η χρήση της κοκαΐνης πλήττει όλα τα επαγγέλματα. Ωστόσο επαγγελματίες που υφίστανται μεγάλη πίεση για καλές επιδόσεις, σε τομείς όπως στον τραπεζικό και τον ασφαλιστικό, είναι κυρίως ευάλωτοι σε αυτό το ναρκωτικό και συνεπώς σε αυτή τη μορφή εξάρτησης", σύμφωνα πάντα με τον δρα Ζουλινό.

"Η κοκαΐνη δρα ως διεγερτικό και αυξάνει την αντοχή στην κούραση. Αυτό επιτρέπει σε εκείνον που κάνει χρήση, να εργάζεται παραπάνω. Αλλά αυτό το ναρκωτικό μπορεί να προκαλέσει διαταραχές του καρδιακού ρυθμού, υπέρταση, σπασμούς ή επιληψία, χωρίς να ξεχνάμε τον κίνδυνο της υπερβολικής δόσης", προειδοποιεί ο γιατρός.

www.kathiemerini.com.cy

με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: