Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου 2013

Δικαιώθηκαν 22 Εκπαιδευτικοί για τη "διαθεσιμότητα" στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών


Διαθεσιμότητα: Η Δικαιοσύνη ακυρώνει τη συμφωνία με την Τρόικα


02 Οκτ 2013

Έντονο προβληματισμό προκαλεί στην κυβέρνηση η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, που έκανε δεκτή την αίτηση 22 εκπαιδευτικών οι οποίοι είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα από τις 23 Ιουλίου και τους χορήγησε προσωρινή διαταγή για αναστολή εκτέλεσης του μέτρου της διαθεσιμότητας. Αυτό σημαίνει ότι οι επιστρέφουν στη θέση τους και παίρνουν το σύνολο των αποδοχών τους. Είχε προηγηθεί, τον Αύγουστο, ανάλογη απόφαση Πρωτοδικείου για δύο σχολικούς φύλακες.

Στο αρμόδιο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης γνωρίζουν ότι στο εξής θα ακολουθήσουν το δρόμο της Δικαιοσύνης χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι που έχουν βγει σε καθεστώς διαθεσιμότητα και πρώτοι οι δημοτικοί αστυνομικοί.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι κατάλογοι με τα ονόματα των 12.500 «διαθέσιμων» του Σεπτεμβρίου δόθηκαν στην Τρόικα έχουν ήδη ακυρωθεί ως προς τους 22 εκπαιδευτικούς και τους 2 σχολικούς φύλακες, ενώ δεν αποκλείεται σύντομα να πρέπει να διαγραφούν και άλλα ονόματα «διαθέσιμων» που θα δικαιωθούν με κάποια δικαστική απόφαση.

Η νομολογία που έχει ήδη δημιουργηθεί ενισχύει την αισιοδοξία των εργαζομένων που φοβούνται ότι θα βρεθούν απολυμένοι μέσω «κινητικότητας» και το αποτέλεσμα θα είναι να γίνουν μαζικές προσφυγές στα δικαστήρια.
Είναι ενδεικτικά όσα αναφέρονται σε επιστολή του δικηγόρου που χειρίστηκε την υπόθεση των 22 εκπαιδευτικών:

«Αγαπητοί φίλοι. Σας ενημερώνουμε με χαρά ότι η πρώτη ομαδική αίτηση που ασκήσαμε εκ μέρους των συναδέλφων σας της ομάδας που συντονίζετε για τη χορήγηση προσωρινής διαταγής αναστολής εκτελέσεως έγινε δεκτή με σημερινή (30.09) απόφαση του Προέδρου του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών. Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη προσωρινή διαταγή που χορηγείται από το Διοικητικό Εφετείο σε ομαδική αίτηση αναστολής εκτελέσεως. Κατόπιν της αποφάσεως αυτής όλοι οι εκπαιδευτικοί που συμμετέχουν (συνολικά 22) στην υπόψη αίτηση εξαιρούνται της διαθεσιμότητας, επιστρέφουν στα καθήκοντά τους και μισθοδοτούνται με πλήρεις αποδοχές. Παρακαλούμε να ενημερώσετε τα μέλη της ομάδας που συντονίζετε«.


Αναδημοσίευση από το aftodioikisi.gr 


Δεν υπάρχουν σχόλια: