Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Δήμοι: «Κόλλησε» η αξιολόγηση, έρχονται οριζόντιες απολύσεις



Δήμοι: «Κόλλησε» η αξιολόγηση, έρχονται οριζόντιες απολύσεις


Χωρίς κριτήρια (δεν) πραγματοποιείται η αξιολόγηση των δομών των δήμων, με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να οδηγείται σε οριζόντιες λύσεις,  προκειμένου να βρεθούν οι τουλάχιστον 5 έως 6.000 δημοτικοί υπάλληλοι που θα ενταχθούν στο κύμα διαθεσιμότητας του Δεκεμβρίου αλλά για να αποτελέσουν «δεξαμενή» για τις τουλάχιστον 15.000 απολύσεις μέχρι το τέλος του 2014.
Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr η Επιτροπή Ραπακούλια, όπως ονομάζεται η ομάδα υπό τον διευθυντή του γραφείου του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Λεωνίδα Γρηγοράκου, που ορίσθηκε στα τέλη Αυγούστου για να προσδιορίσει τα κριτήρια αξιολόγησης των δομών των δήμων δεν έχει αποστείλει ούτε ένα σχετικό σημείωμα στους ΟΤΑ, με αποτέλεσμα αυτοί να πορεύονται στο «άγνωστο με βάρκα την ελπίδα», κατά την έκφραση κορυφαίου δημάρχου από το προεδρείο της ΚΕΔΕ.
Τι εννοούσε ο εν λόγω δήμαρχος: Ένα 23σέλιδο «κείμενο ιδεών», κατά την έκφραση έτερου δημάρχου, μέλους του δ.σ. της ΚΕΔΕ, της ΕΕΤΑΑ που είχε δοθεί στους Δήμους από το υπουργείο Εσωτερικών τον περασμένο Απρίλιο.
Η κυβέρνηση θα αποφασίσει
Αποτέλεσμα, κάθε δήμος να κάνει την αξιολόγηση όπως αυτός νομίζει, καταλήγοντας, όπως έχει γράψει ηaftodioikisi.gr, συνήθως, στο συμπέρασμα ότι έχει έλλειψη προσωπικού και στο τέλος να κληθεί η κυβέρνηση να αποφασίσει ποιοι θα είναι οι δημοτικοί υπάλληλοι που θα οδηγηθούν σε διαθεσιμότητα και απόλυση.
Όπως έχει γράψει η aftodioikisi.gr, στο στόχαστρο της κυβέρνησης έχουν μπει κατά καιρούς:
-          Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα, οι οποίοι είναι και οι πρωταγωνιστές στο τελευταίο σενάριο που συζητείται από κυβερνητικής πλευράς

Δεν υπάρχουν σχόλια: