Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗ


ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗ


Παρασκευή 1 Νοέμβρη και ώρα 19.00 πλατιά σύσκεψη εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης, το ΚΕΘΕΑ και τον ΟΚΑΝΑ για την συγκρότηση επιτροπής αγώνα του ΠΑΜΕ στην Πρόληψη και την Απεξάρτηση.
Χαλκοκονδύλη 37, 2ος όροφος, Αθήνα


Εργαζόμενοι στο ΚΕΘΕΑ, τον ΟΚΑΝΑ, τα Κέντρα Πρόληψης,
Παίρνουμε την υπόθεση του δικού μας αγώνα στα χέρια μας!    

Συγκροτούμε ενιαία επιτροπή αγώνα των εργαζομένων στο χώρο της πρόληψης και της απεξάρτησης, ενάντια στο μαύρο μέτωπο μεγαλοεπιχειρηματιών – που μέσα σ’  αυτούς είναι και οι έμποροι ναρκωτικών – , κυβέρνησης, ΤΡΟΪΚΑ και ΕΕ.

Πρωτοστατούμε στην ανασύνταξη και αντεπίθεση του εργατικού κινήματος.

Δεν αποχωρούμε από τα πρωτοβάθμια σωματεία όπως θα θέλανε πολλοί!!

Παλεύουμε για την πραγματική ταξική ενότητα των εργαζόμενων μέσα από την αναζωογόνηση, το πραγματικό ζωντάνεμα των πρωτοβάθμιων σωματείων, με ανώτερο όργανο τη μαζική, καλά οργανωμένη, γενική συνέλευση. Της πραγματικά συλλογικής, συναδελφικής συζήτησης και συλλογικής απόφασης, με κριτήριο την αποτελεσματικότητα του αγώνα των εργαζομένων στην απεξάρτηση, αλλά και συνολικά όλων των εργαζομένων, και των ανθρώπων που δίνουν τον αγώνα να ξεφύγουν από τη μέγγενη των ναρκωτικών, να διεκδικήσουν ζωή με δικαιώματα.

Συνάδελφοι,

Είναι ώρα ευθύνης. Έχετε πια μεγάλη πείρα από τα λόγια και τα έργα των διοικήσεων των σωματείων μας. Αξιοποιείστε αυτή την πείρα, βγάλτε συμπεράσματα, γυρίστε την πλάτη σας στις δυνάμεις που παρά την επαναστατική φρασεολογία, στην πράξη άνοιξαν το δρόμο για να περάσουν όλα τα αντεργατικά μέτρα.

Γιατί δεν μπορείς να λες ότι πολεμάς τα μνημόνια και να δέχεσαι την ΕΕ και την ανταγωνιστικότητα.

Γιατί δε μπορούμε να τους ακούμε να μας μπαφιάζουν για τα λαμόγια και για τους κλέφτες πολιτικούς, συνθήματα της Πλατείας που έθρεψαν τη Χρυσή Αυγή, και να μην χτυπάς τον καπιταλισμό που είναι η μήτρα που γεννά και αναπαράγει τέτοια φαινόμενα.

Γιατί δεν μπορείς να λες ότι είσαι ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της απεξάρτησης και να μιλάς για το διαχωρισμό των ναρκωτικών σε μαλακά και σκληρά και για το δικαίωμα της προσωπικής αυτοδιάθεσης.

Γιατί δεν μπορείς να μιλάς μόνο για αυτοεκτίμηση, αυτοπεποίθηση, προσωπικά συστήματα αξιών και ατομική ευθύνη, ιδιωτικοποιώντας το πρόβλημα της εξάρτησης σε πλαίσια αυτοαναφοράς, ενώ τα αίτια του προβλήματος είναι κοινωνικά και πολιτισμικά, βάση των οποίων είναι οι παραγωγικές σχέσεις του διαβρωτικού καπιταλισμού.

Γιατί δεν μπορείς να θεωρείς την εξάρτηση χρόνια και υποτροπιάζουσα νόσο του εγκεφάλου που δεν επιδέχεται σαν θεραπευτική παρέμβαση παρά μόνο την φαρμακευτική συντήρηση που επιβάλλουν τα κέρδη των φαρμακοβιομηχανιών, ενώ στις συλλογικές αναπαραστάσεις να θεωρείται ανήμπορος και υπεύθυνος για την ασθένεια του μόνον ο τοξικοεξαρτημένος.

Γιατί δεν μπορείς να καταγγέλλεις τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ όπως κάνουν σήμερα οι πλειοψηφίες των σωματείων του ΚΕΘΕΑ και του ΟΚΑΝΑ και να καλείς σε συντονιστικά συγκεκριμένων πρωτοβάθμιων σωματείων επειδή η οργανωσούλα  σου εκεί έχει παρέμβαση, όταν μέχρι χθες συμμετείχες σε όλες τις συγκεντρώσεις με τη ΓΣΕΕ, βαρούσες παλαμάκια στον Παναγόπουλο και στα συνέδρια ψήφιζες μαζί τους τις αποφάσεις. Τότε αποκαλούσες το ΠΑΜΕ διασπαστικό και τώρα εκφράζοντας με συνέπεια το αντιΚΚΕ και αντιΠΑΜΕ μένος της οργανωσούλας σου να φωνάζεις «Ούτε με το ΠΑΜΕ, ούτε με τη ΓΣΕΕ». Να μιλάς για την ανάγκη των αμεσοδημοκρατικών διαδικασιών και να παραβιάζεις το καταστατικό που έφτιαξαν τα ίδια τα μέλη του σωματείου, και όχι το κράτος, και να κάνεις Γενικές Συνελεύσεις χωρίς προετοιμασία, χωρίς αρχή και τέλος, που είτε θέλουν οι εργαζόμενοι είτε όχι, να καταλήγουν σε μια εξουσιοδότηση του ΔΣ και να κάνεις εκλογές όποτε βολεύει εσένα και όχι όποτε ορίζει το καταστατικό.

Εμείς το λέμε καθαρά: τον τροχό της ιστορίας θα τον γυρίσουν προς τα μπρος οι καλά οργανωμένες και συνειδητά αποφασισμένες εργατικές λαϊκές μάζες, κόντρα στους θεούς και τους δαίμονες του κεφαλαίου. Για να ανθρωπέψει ο άνθρωπος, για να διαφεντέψει τον πλούτο που παράγει. Για την οργάνωση αυτού του αγώνα βασικό του κύτταρο θα είναι το καλά οργανωμένο και μαζικό πρωτοβάθμιο σωματείο.

Δίνουμε το χέρι σε κάθε συνάδελφο και συναδέλφισσα που κατανοεί ότι αξίζει κάθε θυσία η συμβολή σε αυτό τον αγώνα κάνοντας το βήμα, συγκροτώντας την επιτροπή αγώνα των εργαζομένων στο χώρο της πρόληψης και της απεξάρτησης.



Πρώτο αγωνιστικό ραντεβού η μάχη για την οργάνωση και την περιφρούρηση της μεγάλης πανελλαδικής απεργίας στις 6 του Νοέμβρη και στα μεγάλα απεργιακά συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ στις 10.30 στην Ομόνοια στην Αθήνα και στις άλλες πόλεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια: