Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Ολόκληρη η δήλωση του Προέδρου της ΔΗΜΑΡ, Φ. Κουβέλη, μετά τη συνάντηση με αντιπροσωπεία του Σωματείου μας

Συνάντηση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη με το προεδρείο του Πανελλήνιου Σωματείου των εργαζομένων στα κέντρα πρόληψης


Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, συναντήθηκε σήμερα με το προεδρείο του Πανελλήνιου Σωματείου των εργαζομένων στα κέντρα πρόληψης.  Αμέσως μετά τη συνάντηση, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:




“Συναντήθηκα με το προεδρείο του Πανελλήνιου Σωματείου των εργαζομένων στα κέντρα πρόληψης. Τα κέντρα πρόληψης κινδυνεύουν να κλείσουν. Δεν εξασφαλίζουν την αναγκαία χρηματοδότηση και ο κίνδυνος να κλείσουν τα κέντρα πρόληψης είναι ένα τεράστιο κοινωνικό ζήτημα.

Θα έχουμε μεγάλη απώλεια σε ότι αφορά την πρόληψη του μεγάλου ζητήματος της εξάρτησης. Κατά τούτο δεν υπάρχουν περιθώρια. Πρέπει άμεσα να προωθηθεί η χρηματοδότηση των κέντρων πρόληψης.

Εξάλλου, και αν δεν υπήρχαν τα κέντρα πρόληψης έπρεπε με δεδομένη δυστυχώς την αύξηση της χρήσης ναρκωτικών ουσιών να τα έχουμε τώρα ανακαλύψει. Εκεί εργάζονται ειδικοί επιστήμονες και άλλοι οι οποίοι κινούνται μέσα σε μια εργασιακή ανασφάλεια,  με ό,τι αυτό συνεπάγεται αρνητικά για το αποτελεσματικότητα της λειτουργίας των κέντρων πρόληψης.

Εκκρεμεί, δυστυχώς εκκρεμεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια, η ύπαρξη ενός συγκεκριμένου θεσμικού πλαισίου για τη λειτουργία των κέντρων πρόληψης και άμεσα πρέπει να αντιμετωπισθεί αυτό ζήτημα. Δεν είναι δυνατόν, είναι απαράδεκτο να αντιμετωπίζεται η λειτουργία των κέντρων πρόληψης αποσπασματικά  και επ’ ευκαιρία. Υπάρχει ανάγκη, είναι ζήτημα άμεσης κοινωνικής προτεραιότητας η εξασφάλιση της ομαλής λειτουργίας  των κέντρων πρόληψης”. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: