Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου 2013

Και οι οφειλές ΟΚΑΝΑ προς Κέντρα Πρόληψης στην υπόθεση παραίτησης Μαλλιώρη


Μύλος με την παραίτηση της κ. Μένης Μαλλιώρη από τον ΟΚΑΝΑ


Μυστήριο καλύπτει την παραίτηση της κ. Μαλλιώρη από τον ΟΚΑΝΑ. Δημοσίευμα κάνει λόγο για παρακράτηση πόρων από τα Κέντρα Πρόληψης. Ακολούθησε απάντηση από τον ΟΚΑΝΑ και πληροφορίες για άσκηση πίεσης από την υφυπουργό Υγείας κ. Ζέττα Μακρή (φωτό).Δημοσίευση: 10 Νοεμβρίου 2013

Του Δημήτρη Καραγιώργου
Περιπετειώδης αποδεικνύεται η παραίτηση της κ. Μένης Μαλλιώρη από τη θέση της προέδρου του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ).
Δημοσιεύματα στον κυριακάτικο τύπο κάνουν λόγο για παρακράτηση από τη διοίκηση του ΟΚΑΝΑ 7 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία προορίζονταν για τα Κέντρα Πρόληψης.
Η διοίκηση του ΟΚΑΝΑ απάντησε το απόγευμα της Κυριακής ότι οι λόγοι για τους οποίους υπέβαλε την παραίτησή της στις 4 Νοεμβρίου είναι γνωστοί, στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας και στα μελή του συμβουλίου του ΟΚΑΝΑ και καθόλου δεν σχετίζονται με τα όσα περιγράφονται στο δημοσίευμα.
Απαντώντας στις αιτιάσεις περί παρακράτησης του ποσού, η διοίκηση του Οργανισμού σημειώνει ότι '...δεν έχουν σχέση με τους λόγους παραίτησης της προέδρου του ΟΚΑΝΑ, δεν έχουν σχέση ούτε και με τα όσα πραγματικά ισχύουν αναφορικά με τη χρηματοδότηση των Κέντρων Πρόληψης από το υπουργείο Υγείας μέσω του ΟΚΑΝΑ.
Ό,τι χρήματα δίνει το υπουργείο αποδίδονται από τον ΟΚΑΝΑ προς τα Κέντρα με βάση τους απολογισμούς καθενός από αυτά, όπως προβλέπεται στην Προγραμματική Σύμβαση που έχει υπογραφεί μεταξύ των υπουργείων Υγείας και Εσωτερικών, ΟΚΑΝΑ, ΕΕΤΑ και ΚΕΔΚΕ.
Εάν για κάποιο Κέντρο δεν υπάρχουν απολογιστικά στοιχεία, επόμενο είναι ότι η χρηματοδότηση καθυστερεί και τα χρήματα κρατούνται στον ΟΚΑΝΑ (2.518.000 ευρώ σήμερα, σύμφωνα με την επιστολή που απέστειλε ο ΟΚΑΝΑ με ΑΠ:15888/ 8-11-13 στην υφυπουργό Υγείας), μέχρις ότου το Κέντρο του αποστείλει τον απαιτούμενο απολογισμό...'.

Πληροφορίες

Το βράδυ της Κυριακής κυκλοφόρησαν πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες ο λόγος παραίτησης της κ. Μαλλιώρη ήρθε ως απάντηση στις ασφυκτικές πιέσεις, τις οποίες άσκησε εις βάρος της η υφυπουργός Υγείας κ. Ζέττα Μακρή (φωτό).
Σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές, η κ. Μαλλιώρη αρνήθηκε να ενδώσει στις προφορικές πιέσεις της υφυπουργού να προχωρήσει σε διαγωνισμό για προμήθεια φαρμάκου για τον εφοδιασμό των μονάδων θεραπείας του Οργανισμού σε όλη τη χώρα.

Αναδημοσίευση από το ιατροnet 

Δεν υπάρχουν σχόλια: