Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2013

Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ για παρουσία της Βουλευτή Δ. Χαραλαμπίδου στη συνέντευξη τύπου του Σωματείου μας στη Θεσσαλονίκη


Παρουσία της βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Χαραλαμπίδου, στην συνέντευξη τύπου του Σωματείου των Εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης


Μετά από την πρόσκληση του Δ.Σ. και του Παραρτήματος Κεντρικής Μακεδονίας του Σωματείου Εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας, την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Α’ Θεσσαλονίκης Δέσποινα Χαραλαμπίδου, παραβρέθηκε στην συνέντευξη τύπου του σωματείου. Στην συνέντευξη τύπου εκτέθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Κέντρα Πρόληψης, ενώ σημαντικό μέρος της συνέντευξης αφορούσε την παρουσίαση του έργου τους στην περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας. 

Η Δέσποινα Χαραλαμπίδου, όταν πήρε τον λόγο στάθηκε στην διγλωσσία της κυβέρνησης που παρά το ότι θεωρητικά αναγνωρίζει την σημασία της πρόληψης, καταδικάζει τις δομές να υπολειτουργούν αφού τις αφήνει υποστελεχωμένες και υποχρηματοδοτούμενες. Αναφέρθηκε στην νομική μορφή λειτουργίας που σε συνεργασία με την συνδικαλιστική οργάνωση των κέντρων πρόληψης προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ, την οποία η Κ.Ο. έχει επανειλημμένως θέσει και με ερωτήσεις στο κοινοβούλιο και με τροπολογίες σε νομοθετήματα. Τέλος η βουλευτής αναφέρθηκε στο βάρος που δίνεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, στο κομμάτι της πρόληψης για την καταπολέμηση του προβλήματος των ναρκωτικών, που μαστίζει την νέα γενιά ιδιαίτερα την περίοδο της κρίσης, και στην ως εκ τούτου ανάγκη ουσιαστικής αναβάθμισης του ρόλου των Κέντρων Πρόληψης.
Το γραφείο τύπου.

Αναδημοσίευση από την ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ

Δεν υπάρχουν σχόλια: