Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Ο "Αγγελιοφόρος" για τη συνέντευξη τύπου του Σωματείου μας στη Θεσσαλονίκη: "Ζητείται χρηματοδότηση για τα κέντρα πρόληψης"

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ζητείται χρηματοδότηση για τα κέντρα πρόληψης

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου 2013 17:16Συντάκτης: Μαρία Λίτου

Λουκέτο απειλεί τα Κέντρα Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας, για την επιβίωση των οποίων επείγει η υπογραφή της νέας προγραμματικής σύμβασης ώστε να χρηματοδοτηθούν και να μην κλείσουν.
Όπως τόνισαν εκπρόσωποι εργαζομένων σ’ αυτά σε συνέντευξη Τύπου σήμερα στη Θεσσαλονίκη, η χρηματοδότηση προέρχεται από τα υπουργεία Εσωτερικών και Υγείας, βάσει πενταετούς προγραμματικής σύμβασης που λήγει στο τέλος του επόμενου μήνα.
Ο Ανδρέας Τσούνης, ψυχολόγος, ταμίας του Σωματείου Εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης υπογράμμισε ότι το ποσό της χρηματοδότησης ανέρχεται σε 10 εκατομμύρια ευρώ, ωστόσο η ΚΕΔΕ δίνει μόνο 4,5 εκατομμύρια και ο ΟΚΑΝΑ κάνει παρακράτηση για τις δικές του ανάγκες, ενώ τον Αύγουστο η χρηματοδότηση περικόπηκε κατά το ήμισι.
Τη στιγμή που όλο και περισσότεροι μαθητές κάνουν χρήση ουσιών, η συνέχιση της λειτουργίας των Κέντρων Πρόληψης κρίνεται αναγκαία, τονίστηκε.
Σε όλη τη χώρα λειτουργούν 73 Κέντρα Πρόληψης, στα οποία υπηρετούν 300 εργαζόμενοι.
Οι δράσεις τους αφορούν την ενημέρωση γονέων, εκπαιδευτικών, εφήβων και νέων για κάθε μορφής εξάρτησης (χρήση νόμιμων ή παράνομων ουσιών, τζόγος, διαδίκτυο κλπ) και αποσκοπούν στην πρόληψη.

Αναδημοσίευση από τον Αγγελιοφόρο 

Δεν υπάρχουν σχόλια: