Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2010

Ο Πρόεδρος του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας ΟΤΑ για τα Κέντρα Πρόληψης

ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Ξένη δημοσίευση)-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ- ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ- Συνάντηση της Υπουργού Υγείας με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, με τη συμμετοχή του Αντιπροέδρου, Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη

http://www.ana.gr/anaweb/user/showprel?service=3&maindoc=8354879

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Τηλ. 213.20.38.360/364/365, Fax: 213.20.38.533,
e- mail: press@maroussi.gr, www.maroussi.gr,
Μαρούσι, 27 Ιανουαρίου 2010 - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Συνάντηση της Υπουργού Υγείας με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, με τη συμμετοχή του Αντιπροέδρου, Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη.


Συνάντηση με την Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κα Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου είχε σήμερα στο Υπουργείο Υγείας ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, με τη συμμετοχή του Αντιπροέδρου, Δημάρχου Αμαρουσίου και Προέδρου του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας ΟΤΑ κου. Γιώργου Πατούλη.

Αφορμή της συνάντησης με την Υπουργού ήταν η συμβολική αποχή του ιατρικού κόσμου από τα καθήκοντα του, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την τηλεοπτική ιατροτρομοκρατία και την αήθη επίθεση από μερίδα Μ.Μ.Ε. και δημοσιογράφων κατά του ΕΣΥ και του κύρους, της ηθικής και της κοινωνικής αξίας των Ελλήνων γιατρών μέσα από τηλεδίκες.


[...] Παράλληλα το Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου συζήτησε με την κα Υπουρό και άλλα θέματα που αφορούν τον Ιατρικό Κλάδο όπως ο Υγειονομικός χάρτης της χώρας, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο Ιατρικός Κλάδος και το Υγειονομικό Σύστήμα, ενώ αναφέρθηκε ότι ο Ιατρικός Σύλλογος είναι συμβουλευτικό όργανο του Υπουργείου Υγείας.

Ο κ. Πατούλης πρόσθεσε επίσης ότι η πρόληψη της υγείας περνά μέσα από την Τοπική Αυτοδιοίκηση και μάλιστα μέσα από τη λειτουργία των κέντρων πρόληψης και αγωγής της υγείας. Για το θέμα αυτό στο προσεχές διάστημα θα υπάρξει συνάντηση της Υπουργού Υγείας με το Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας ΟΤΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: