Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2010

Στα νέα αναλυτικά προγράμματα, από του χρόνου θα ενταχθεί το μάθημα Αγωγή Υγείας στο οποίο θα υπαχθεί και η πρόληψη κατά του καπνίσματος!

Αντικαπνιστική εκστρατεία στα σχολεία Σάββατο, 6 Φεβρουαρίου 2010 ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ


Μάθημα αγωγής υγείας σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ
Εκστρατεία κατά του καπνίσματος στα σχολεία σε συνεργασία με το Χάρβαρντ ξεκινά το υπουργείο Παιδείας.
Στα νέα αναλυτικά προγράμματα που θα ξεκινήσουν από του χρόνου θα ενταχθεί το μάθημα Αγωγή Υγείας στο οποίο θα υπαχθεί και η πρόληψη κατά του καπνίσματος.
Η υπουργός Παιδείας, Αννα Διαμαντοπούλου, συναντήθηκε χτες με τον καθηγητή Greg Connolly της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ και τους καθηγητές του Πανεπιστημίου Αθηνών, Δημήτρη Τριχόπουλου, Παναγιώτη Μπεχράκη και Γιάννη Τούντα, και συζήτησαν για την πρόσληψη του καπνίσματος στα σχολεία.
Οπως έγινε γνωστό, το μάθημα Αγωγή Υγείας θα ενταχθεί στο γυμνάσιο, ενώ υπάρχουν σκέψεις να διδαχθεί και στις τελευταίες τάξεις του δημοτικού.
Η διδασκαλία του θα γίνεται με σύγχρονα μέσα, όπως προβολή βίντεο κλ.π. Οπως δήλωσε η υπουργός, «το κάπνισμα είναι ένας αδιαμφισβήτητος εχθρός. Χωρίς "ίσως" , χωρίς "αλλά", χωρίς "θα δούμε". Χωρίς να το μεταθέτουμε στο αύριο. Καταστρέφει ζωές, σκοτώνει ανθρώπους, διαλύει σε πολλές χώρες τα εθνικά συστήματα υγείας. Κυρίως επηρεάζει τους νέους ανθρώπους και τα παιδιά. Το υπουργείο Παιδείας αναλαμβάνει εκστρατεία σε συνεργασία με το Χάρβαρντ, με ελληνικά πανεπιστήμια και την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία, γιατί σε αυτήν ακριβώς την ηλικία, των 13, 14 και 15 χρόνων μπορούμε να προλάβουμε το κάπνισμα. Ξέρουμε όλοι ότι η καταστολή είναι πάντοτε το δεύτερο και λιγότερο αποτελεσματικό μέτρο. Το πιο σημαντικό είναι η πρόληψη. Πρόληψη σημαίνει σχολείο, σημαίνει αγωγή υγείας».

http://www.agelioforos.gr/default.asp?pid=7&ct=10&artid=26189

1 σχόλιο:

who? είπε...

Κύριοι υπεύθυνοι της ελληνικής εκπαίδευσης, καλό είναι να ανοίξετε πρώτα ένα βιβλίο της καινούριας Οικιακής Οικονομίας και μετά να επινοήσετε "νέα μαθήματα, που λείπουν απ' την εκπαίδευση" για το γυμνάσιο.

Οικιακή οικονομία Ά γυμνασίου:
3ο Κεφ: Διατροφή
4ο Κεφ: ΑΓΩΓΗ ΥΓΕΙΑΣ - Πρόληψη ατυχημάτων

Οικιακή οικονομία Β γυμνασίου:
5ο Κεφ: Διατροφή και διαιτολογία
8ο Κεφ: ΑΓΩΓΗ ΥΓΕΙΑΣ
9ο Κεφ: Πρώτες βοήθειες

Πιστεύετε ακόμη πως η ΥΓΕΙΑ είναι ένα θέμα που δεν καλύπτεται πλήρως στο ελληνικό γυμνάσιο;