Πέμπτη, 3 Ιουλίου 2008

Δελτία Τύπου Συμπαράστασης

(Λάβαμε τα παρακάτω 2 Δελτία Τύπου Συμπαράστασης στις κινητοποιήσεις, τα οποία και δημοσιεύουμε:)

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣTΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

SOCIETY FOR THE PROTECTION OF THE ENVIRONMENT OF CORFU

Έτος ίδρυσης 1981

Ιωάννη Θεοτόκη 104,
Τηλ. & Fax 26610-35445,
ΚΕΡΚΥΡΑ 49100
www.environment-corfu.gr
e-mail: naturecorfu@yahoo.gr & info@environment-corfu.gr

ΜΕΘΟΔΕΥΕΤΑΙ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΠΡΟΛΗΨΗΣ
ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΞΑΡΤΗΣΙΟΓΟΝΩΝ ΟΥΣΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ AIDS

Τα τελευταία χρόνια, στην Ελλάδα, λειτουργούν με μεγάλη επιτυχία 73 Κέντρα Πρόληψης κατά των εξαρτησιογόνων ουσιών και του AIDS.
Η αποτελεσματικότητα αυτών των Κέντρων έχει αναγνωριστεί διεθνώς, ενώ το έργο τους έχει χαρακτηριστεί ως πρωτοποριακό, άρτια οργανωμένο, επιστημονικά έγκυρο και παραγωγικό.
Στην Κέρκυρα λειτουργεί από τον Ιούνιο του 1997 η Δημοτική Μονάδα Πρόληψης ΔΗ.ΜΟ.Π. «Ν. ΜΩΡΟΣ». Η δράση της ΔΗ.ΜΟ.Π. είναι πολυεπίπεδη και απευθύνεται σε όλο το νομό. Υλοποιεί προγράμματα Πρωτογενούς πρόληψης, όπως ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση για την οικογένεια, το σχολείο, αλλά και την ευρύτερη κοινότητα (ΜΜΕ, Τοπική Αυτοδιοίκηση, Τοπικοί Σύλλογοι, Επαγγελματικές ομάδες). Η Πρωτογενής Πρόληψη απευθύνεται σε υγιή κυρίως πληθυσμό και έχει ως σκοπό, όχι μόνο την πρόληψη της χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών, αλλά και την προαγωγή της ψυχικής υγείας γενικότερα

Παρ΄ όλη την θετική προσφορά τους στον τομέα της πρόληψης και της προάσπισης της ψυχικής υγείας, τα Κέντρα Πρόληψης βρίσκονται σήμερα σε ένα ιδιαίτερα δύσκολο χρονικό σημείο και απειλείται ακόμη και η βιωσιμότητά τους. Ο βασικός λόγος είναι η άρνηση της Πολιτείας και κυρίως του Υπουργείου Υγείας να καταβάλει τα χρήματα του κρατικού προϋπολογισμού, (που έχουν συμφωνηθεί και υπογραφεί με τις αντίστοιχες συμβάσεις) οδηγώντας τα σε υποβάθμιση και εξαθλίωση με τελικό στόχο ένα «προσεχτικά μελετημένο κλείσιμο».
Αυτή η έλλειψη της χρηματοδότησης έχει οδηγήσει σε πρωτοφανή εξαθλίωση πολλά Κέντρα τα οποία δεν μπορούν ν’ αντιμετωπίσουν πλέον βασικές λειτουργικές δαπάνες, ενώ σε άλλα υπάρχουν εργαζόμενοι απλήρωτοι για μήνες.
Μπροστά σε αυτή την κρίσιμη κατάσταση που βρίσκονται τα Κέντρα Πρόληψης, ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Κέρκυρας:
· Καταγγέλλει την αδιαφορία και την απραξία του Υπουργείου Υγείας που οδηγεί στο κλείσιμο των Κέντρων Πρόληψης
· Συμπαραστέκεται στον αγώνα των εργαζομένων των Κέντρων Πρόληψης και συμφωνεί με τα δίκαια αιτήματα τους για:
o Άμεση Εξόφληση των χρεών του Υπουργείου Υγείας προς τα Κέντρα Πρόληψης.
o Συνέχιση της χρηματοδότησης από την ΚΕΔΚΕ και το Υπουργείο Εσωτερικών.
o Την άμεση ψήφιση νόμου που θα ορίζει σαφές και λειτουργικό θεσμικό Πλαίσιο για τα Κέντρα Πρόληψης και θα προβλέπει πάγια και τακτική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό με εργασιακή αποκατάσταση όλων των εργαζομένων σήμερα στην Πρόληψη
· Καλεί κάθε ευαισθητοποιημένο και ενεργό πολίτη να υπερασπιστεί το δικαίωμα στην πρόληψη για μια υγιή κοινωνία.Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ
Κέρκυρα 26-6-2008
(ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ
ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ)
ΠΑΣΟΚ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΡΕΒΕΝΩΝ
Λέοντος Σοφού 1, 511 00 Γρεβενά
( 24620 22166 Ê 24620 28190
negrebena@pasok.gr
http://ne.pasok.gr/grevena
Γρεβενά, Τετάρτη 25 Ιουν. 08

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Διαβάσαμε στην εφημερίδα « ΤΑ ΝΕΑ » ότι σε συνέδριο της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας με θέμα «Άτομα με αναπηρία και ΜΜΕ » η είσοδος που οδηγεί στο κτίριο ήταν κλειστή από τα παρκαρισμένα υπηρεσιακά αυτοκίνητα.Την θλιβερή αυτή αντίφαση επισήμανε η αναπληρώτρια Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Μαρία Καρακλιούμη αναδεικνύοντας την πάγια πρακτική της κυβέρνησης Καραμανλή «άλλα πράττεις και άλλα λες ».
Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο ο Υπουργός Υγείας προαναγγέλλει προσλήψεις,χρηματοδοτήσεις που δεν πραγματοποιεί ποτέ, άλλα προσεκτικά και μελετημένα υλοποιεί σχέδια απαξίωσης, μέσω υποχρηματοδότησης, όλων των υπηρεσιών υγείας προς όφελος των ιδιωτικών κλινικών.
Συγκεκριμένα εδώ και 2 χρόνια το Υπουργείο Υγείας δεν καταβάλει τα χρήματα του κρατικού προϋπολογισμού, (που έχουν συμφωνηθεί και υπογράψει με συμβάσεις ) στα Κέντρα Πρόληψης του ΟΚΑΝΑ, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να κλείσουν.
Το Κέντρο Πρόληψης « Ορίζοντες » του Νομού Γρεβενών βρίσκεται δυστυχώς στην ίδια δύσκολη θέση μετά από 8 χρόνια λειτουργίας και προσφοράς στο Νομό.Στις 26 Ιουνίου Παγκόσμια μέρα κατά των Ναρκωτικών, την ώρα που η κυβέρνηση θα κάνει επικοινωνιακές εκδηλώσεις για το δήθεν ενδιαφέρον της για την πρόληψη, εμείς στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. θα είμαστε δίπλα στους εργαζόμενους των Κέντρων Πρόληψης που απεργούν για να κρατήσουν ζωντανή την ελπίδα χιλιάδων οικογενειών, για πρόληψη απέναντι στη φοβερή μάστιγα των ναρκωτικών.ΤΟΜΕΑΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ Ν.Ε ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: