Κυριακή 6 Ιουλίου 2008

Τοπικές Πρωτοβουλίες στήριξης!

Ομάδα φορέων για την στήριξη της
Δημοτικής Μονάδας πρόληψης
για τις εξαρτησιογόνες ουσίες και το AIDS
«Νίκος Μώρος»
ΔΗ.ΜΟ.Π « Νίκος Μώρος»

Είναι βέβαιο ότι οι πολίτες τόσο μεμονωμένα όσο και μέσα από τους φορείς που εκπροσωπούμε, αναγνωρίζουμε όλοι την σημασίας της πρόληψης στον τομέα της ψυχικής υγείας.
Χιλιάδες συμπολίτες μας και κυρίως νέα παιδιά, αντιμετωπίζουν ή θα αντιμετωπίσουν στο μέλλον προβλήματα προσαρμοστικότητας και ψυχικών διαταραχών, ζώντας στις σύγχρονες συνθήκες της κοινωνικής αποξένωσης, της υπερκατανάλωσης, της εκμετάλλευσης, των ελαστικών σχέσεων εργασίας ή της ανεργίας. Η συνείδηση όλων μας δεν επιτρέπει πλέον την απάθεια και την απαξίωση (απ’ όπου και αν προέρχεται αυτή) ενός προβλήματος που συνεχώς διογκώνεται.
Θεωρούμε πολύτιμο κεφάλαιο για τη χώρα και τον τόπο μας ειδικότερα, την άρτια λειτουργία και συνεχή στήριξη των Κέντρων Πρόληψης τα οποία, μέσω των εξειδικευμένων και έμπειρων στελεχών τους δίνουν έναν τεράστιο και δύσκολο αγώνα κατά των εξαρτησιογόνων ουσιών.
Επισημαίνουμε τη σημαντική συμβολή της ΔΗ.ΜΟ.Π « Νίκος Μώρος» στον τομέα της αγωγής της υγείας και πρόληψης στο Νομό μας, γεγονός που αποδεικνύεται με την αδιάλειπτη κοινή της δράση τόσο με την εκπαιδευτική κοινότητα, όσο και με όλους τους τοπικούς φορείς που δραστηριοποιούνται στο κοινωφελές έργο.

Σας καλούμε σήμερα, προκειμένου να δράσουμε από κοινού.

Ο κίνδυνος της υποβάθμισης του έργου των Κέντρων Πρόληψης δεν αποτελεί δυσοίωνη πρόβλεψη. Είναι ήδη εδώ, υπαρκτός και απειλεί ακόμα και με την κατάργηση της λειτουργίας των Κέντρων, ως αποτέλεσμα μίας προκλητικής πρακτικής της πολιτείας, η οποία μειώνει δραστικά τις δαπάνες για τα σημαντικά κοινωνικά αγαθά, όπως η υγεία.
Σας καλούμε να υπερασπιστούμε όλοι μαζί, το δικαίωμα στην πρόληψη για μία υγιή κοινωνία.
Το δικαίωμα των δικών μας παιδιών σε ένα υγιές μέλλον.
Η δική μας ΔΗΜΟΠ υποβαθμίζεται και εξωθείται σε «παύση εργασιών».
Είμαστε βέβαιοι ότι μπορούμε να κάνουμε κάτι γι αυτό!

Δεν υπάρχουν σχόλια: