Κυριακή 13 Ιουλίου 2008

"ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΟΚΑΝΑ"

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΥΓΗ
11/07/2008

"Να παραιτηθεί ο πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ"
Συντάκτης : Βενιζέλος Βασίλης

Την παραίτηση του προέδρου του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ) ζητεί με ανακοίνωσή του το πανελλαδικό σωματείο στελεχών πρόληψης. Οι εργαζόμενοι στα Κέντρα Πρόληψης του ΟΚΑΝΑ και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης καταγγέλλουν προσωπική φραστική επίθεση του Γ. Φωτεινόπουλου εναντίον μέλους του Δ.Σ. του σωματείου τους. Συγκεκριμένα, το σωματείο τονίζει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή του: "Προκαλείτε τους εκπροσώπους των εργαζομένων των Κέντρων Πρόληψης όταν, αδυνατώντας να διαχειριστείτε μια κατάσταση, επιτίθεστε φραστικά με προσωπικούς χαρακτηρισμούς. Η προσωποποίηση της σύγκρουσης αποτελεί ψυχοκοινωνικό φαινόμενο προσπάθειας μείωσης της επιρροής μιας συλλογικότητας, κ. πρόεδρε. Αποτελεί, μάλιστα, προσβολή σ’ αυτή τη συλλογικότητα όταν η επίθεση αφορά σε εκπρόσωπό της. Απλοί κανόνες της δημοκρατίας μας, κ. πρόεδρε. Όπως και η πολιτική ευθιξία. Παραιτηθείτε, κ. πρόεδρε".

1 σχόλιο:

SABBINIDOU SOFIA είπε...

Δεν γνωρίζω λεπτομέρειες σχετικά με το συμβάν που αναφέρει η εφημερίδα, παρόλο που το σωματείο μάς ενημερώσει για όλα σχεδόν άμεσα, ίσως γιατί είχα άδεια.
Ξέρετε …πριν από λίγες μέρες, θεωρούσα, ότι επειδή τα αποτελέσματα της πρόληψης είναι άυλα είναι δύσκολο οι υπεύθυνοι να κατανοήσουν γιατί πρέπει να δαπανήσουν λεφτά. Σήμερα μετά από μια επικοινωνία με υπεύθυνους για την εθνική οδοποιία κατάλαβα ότι παρόλο που υπάρχουν καταγγελίες από εκατοντάδες πολίτες για πολύ ορατά πράγματα, δεν δίνονται χρήματα για τη συντήρηση.
Όταν όμως είναι δύσκολο να μιλήσεις για τα αυτονόητα και να τα διεκδικήσεις είναι εύκολο να αρχίσεις ενέργειες που σημαίνονται ως acting – out.
Κύριε πρόεδρε, αν είναι να τρελαθείτε καλύτερα να μας προσβάλλετε. Εμείς πάντως δεν θα φύγουμε από την πρόληψη όσο και αν ολοένα μοιάζει με τη «φωλιά του κούκου»