Πέμπτη 3 Ιουλίου 2008

Εξαιρετικά Καλό Νέο: Εκδηλώνεται Πρωτοβουλία της ΕΝΑΕ για τα Κέντρα Πρόληψης!

Μετά την πρωτοβουλία του Νομάρχη Κυκλάδων κ. Μπάϊλα, που είχε ως αφορμή και τον αγώνα μας (μαζί με το ενδιαφέρον του για το οικείο Κ.Π.), είχαμε την χθεσινή απόφαση του Δ.Σ. της ΕΝΑΕ, η οποία μπορεί να αποδειχτεί μια νέα σοβαρή πίεση για την άρση της υποχρηματοδότησης των Κ.Π.

Τετάρτη, 2 Ιούλιος 2008
ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ Δ.Σ ΕΝΑΕ
Στις 2 Ιουλίου, ημέρα Τετάρτη και ώρα 11.00 π.μ συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΝΑΕ στα γραφεία της Ένωσης (Μεσογείων 15, 4ος όροφος), με θέματα ημερησίας διάταξης:
1. Ενημέρωση επί της προόδου των διεκδικήσεων από το ΥΠΟΙΟ για την στήριξη των Ν.Α στην απόκτηση διαχειριστικής επάρκειας.
2. Κατανομή πρόσθετης οικονομικής ενίσχυσης Ν.Α από ΥΠΟΙΟ.
3. Οικονομικός Απολογισμός 2007.
4. Διοικητική Μεταρρύθμιση

Στην Συνεδρίαση του Δ.Σ της ΕΝΑΕ αποφασίστηκε η διοργάνωση κοινής συνάντησης ΕΝΑΕ, ΚΕΔΚΕ, ΟΚΑΝΑ, συναρμόδιων Υπουργών Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Εσωτερικών και Οικονομίας και Οικονομικών για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Κέντρα Πρόληψης.
Ειδικότερα, ο ΟΚΑΝΑ σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, έχει αναπτύξει ένα εκτεταμένο δίκτυο Κέντρων Πρόληψης (72 εν λειτουργία).
Τα κέντρα αυτά χρηματοδοτούνται κατά ποσοστό 50% από τον ΟΚΑΝΑ και κατά 50% από την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Κατά την τελευταία διετία η ελλειμματική χρηματοδότηση των Κέντρων Πρόληψης από τον ΟΚΑΝΑ δημιουργεί προβλήματα κάλυψης των λειτουργικών τους δαπανών και καταβολής μισθών των εργαζομένων σε αυτά, με δυσλειτουργικές συνέπειες.

σχετικά: Εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: