Τετάρτη 24 Ιουνίου 2009

Στο Κέντρο Πρόληψης «Διέξοδος» η Γ.Γ. του Κ.Κ.Ε.

Από την επίσκεψη της Γ.Γ. του ΚΚΕ κας Αλέκας Παπαρήγα στο Κ.Π. Αιγάλεω- Αγίας Βαρβάρας- Χαϊδαρίου





Τετάρτη 24 Ιούνη 2009 Σελίδα 3
Στο Κέντρο Πρόληψης «Διέξοδος»
Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, θα επισκεφθεί την Παρασκευή 26 Ιούνη, Παγκόσμια Μέρα Κατά των Ναρκωτικών, και ώρα 11.00, το Κέντρο Πρόληψης «Διέξοδος» (πλ. Αγ. Νικολάου 3, Αχαρναί), που απειλείται με κλείσιμο λόγω της υποχρηματοδότησης από τον «ΟΚΑΝΑ».

http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=5144718&publDate=24/6/2009

Επίσης ο "Ριζοσπάστης" σήμερα δημοσιεύει ρεπορτάζ από τις εκδηλώσεις των Κ.Π. και από την συνέντευξη τύπου της Λάρισας

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

Εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα από το ΕΣΥΝ

Στην Ικαρία η κεντρική εκδήλωση, διήμερο πρόγραμμα από σήμερα στη Θεσσαλονίκη

Με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα κατά των ναρκωτικών, τηνΠαρασκευή 26 Ιούνη, το Εθνικό Συμβούλιο κατά των Ναρκωτικών (ΕΣΥΝ) θα πραγματοποιήσει μια σειρά εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα, με την κεντρική του εκδήλωση να γίνεται στην Ικαρία.

Διήμερο εκδηλώσεων ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της απεξάρτησης, διοργανώνει το παράρτημα Θεσσαλονίκης του ΕΣΥΝ, σήμερα Τετάρτη 24 Ιούνη και αύριο Πέμπτη 25 Ιούνη. Σήμερα στις 7 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση - συζήτηση στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, με ομιλητές τους, Παναγιώτη Γεωργάκα,επιστημονικό υπεύθυνο προγράμματος εναλλακτικής θεραπείας εξαρτημένων ατόμων «ΑΡΓΩ», Φαίδων Καλοτεράκη, Ειδικό Βοηθό Διευθυντή ΚΕΘΕΑ, Σωτήρη Λαϊνά, συντονιστή προγράμματος προαγωγής αυτοβοήθειας ΑΠΘ, Ανδρέα Τσούνη, μέλος ΔΣ σωματείου στελεχών κέντρων πρόληψης. Αύριο Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 7 το απόγευμα στο Αγαλμα του Βενιζέλου. Την Παρασκευή, το παράρτημα Βοιωτίας του ΕΣΥΝ πραγματοποιεί για τρίτη συνεχή χρονιά στην Λιβαδειά το Αντιναρκωτικό Φεστιβάλ Νέων, στο χώρο του Ζαππείου. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης θα ξεκινήσει από τις 8:30 μ.μ. όπου παιδιά θα ξεκινήσουν από την κεντρική πλατεία και μέσω κεντρικού δρόμου θα καταλήξουν στο Ζάππειο. Θα ακολουθήσουν τα τμήματα του Αθλητικού Κολυμβητικού Ομίλου Λιβαδειάς, ομιλία από εκπρόσωπο του ΕΣΥΝ και παραδοσιακοί χοροί.

Στο μεταξύ, από την Αττική μέχρι τη Βόρεια Ελλάδα και την Κρήτη, οι εργαζόμενοι στα Κέντρα Πρόληψης (ΚΠ) πραγματοποιούν την Παρασκευή πολύμορφες εκδηλώσεις και δράσεις προκειμένου να ευαισθητοποιήσουν και να πληροφορήσουν την τοπική κοινωνία σχετικά με την καθοριστική σημασία της Πρόληψης. Εκδηλώσεις πραγματοποιούν την Παρασκευή σε κεντρικά σημεία των περιοχών τους, τα ΚΠ Περιστερίου, Ιλίου - Πετρούπολης - Καματερού - Αγ. Αναργύρων, Συκεών, Ημαθίας, Κατερίνης, Λέσβου, Σάμου, Ρεθύμνου, Καρδίτσας, Τρικάλων, Κορινθίας, Μεσσηνίας κ.ά.

Στο πλαίσιο του γιορτασμού της Παγκόσμιας Μέρας κατά των ναρκωτικών, το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης παρουσιάζει επιλογές από το φωτογραφικό εργαστήριο της Μονάδας Απεξάρτησης 18 Ανω, στο χώρο νέων μέσων του Μουσείου. Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί από την Τρίτη 23 έως την Κυριακή 28 Ιούνη 2009.

Για εγκατάλειψη του τομέα πρόληψης για τα ναρκωτικά κατήγγειλαν την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας και τη διοίκηση του ΟΚΑΝΑ, εκπρόσωποι του Συλλόγου Εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης του Οργανισμού, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν στη Λάρισα. Οπως τόνισαν, η πολιτεία χρωστά 13 εκατομμύρια ευρώ στα 73 Κέντρα Πρόληψης της χώρας, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι ν' αγωνίζονται και, μάλιστα απλήρωτοι, χωρίς ένσημα, χωρίς παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, χωρίς εκπαίδευση, εποπτεία και πιστοποίηση των υπηρεσιών τους.

http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=5144594&publDate=24/6/2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: