Κυριακή 28 Ιουνίου 2009

"Ριζοσπάστης": Το ΕΣΥΝ για τα Κέντρα Πρόληψης

Παρασκευή 26 Ιούνη 2009
Με πορεία ολοκληρώθηκε το διήμερο στη Θεσσαλονίκη

Ιδιαίτερα μαζική η προχτεσινή εκδήλωση που διοργάνωσε το ΕΣΥΝ

Από τη χτεσινή πορεία στη Θεσσαλονίκη
Στιγμιότυπο από την εκδήλωση που διοργάνωσε την Τετάρτη το ΕΣΥΝ στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο του διημέρου που ολοκληρώθηκε χτες
Με σύνθημα «Ναι στην πρόληψη, ναι στη ζωή - Οχι σε όλα τα ναρκωτικά και όλα τα υποκατάστατα», εργαζόμενοι και νέοι της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν χτες το απόγευμα πορεία στο κέντρο της πόλης, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Παραρτήματος του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών, που διοργάνωσε διήμερο εκδηλώσεων.

Ενημερώνοντας το λαό της πόλης με αφορμή την Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών, τάχθηκαν κατά της ιδιωτικοποίησης και της εμπορευματοποίησης της απεξάρτησης, καταγγέλλοντας τη χρηματοδοτική και θεσμική εγκατάλειψη των κέντρων πρόληψης, την εκχώρηση δικαιώματος συνταγογράφησης υποκατάστατων σε ιδιώτες γιατρούς, όπως και την εκχώρηση δικαιώματος λειτουργίας προγραμμάτων απεξάρτησης σε ιδιώτες επιχειρηματίες.

Ο Ηλίας Κονδύλης, πρόεδρος του Παραρτήματος Θεσσαλονίκης της ΕΣΥΝ, χαρακτήρισε την ιδιωτικοποίηση της απεξάρτησης ως «οργανωμένο χτύπημα στη θεραπεία» ενώ ζήτησε να ενισχυθεί χρηματοδοτική ενίσχυση των κέντρων πρόληψης. Στο τέλος της πορείας αντιπροσωπεία της ΕΣΥΝ καθώς και αντιπροσωπεία της ΚΟΘ του ΚΚΕ με τον βουλευτή Γ. Ζιώγα, μετέβησαν στη συγκέντρωση που πραγματοποιούσαν την ώρα εκείνη στο Λευκό Πύργο οι εργαζόμενοι στα κέντρα πρόληψης. Οι διαδηλωτές ζήτησαν να χρηματοδοτήσει άμεσα η κυβέρνηση τα κέντρα απεξάρτησης που λειτουργούν με τεράστια προβλήματα, λόγω της έλλειψης κονδυλίων.

Απαίτηση για συμβουλευτικό σταθμό
Να δημιουργηθεί και να λειτουργήσει στο Βόρειο Εβρο Συμβουλευτικός Σταθμός και Κέντρο Πρόληψης και παράλληλα να λειτουργήσει θεραπευτική κοινότητα και στη Θράκη ζητά η Αχτιδική Επιτροπή Β. Εβρου του ΚΚΕ σε ανακοίνωσή της με αφορμή την Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών.

Κυριακή 28 Ιούνη 2009

Ολοκληρώνεται σήμερα το Φεστιβάλ

Ολοκληρώνεται σήμερα με εκδηλώσεις στο Δήμο Φούρνων στις 8.30 μ.μ. το 4ο Πανελλαδικό Αντιναρκωτικό Φεστιβάλ, που οργανώνει στην Ικαρία το τοπικό παράρτημα του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών (ΕΣΥΝ), σε συνεργασία με τους τοπικούς δήμους, πολιτιστικούς συλλόγους, το κέντρο πρόληψης, το σωματείο εργαζομένων στα Κέντρα πρόληψης, τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Σάμου και τη συμπαράσταση της ΚΕΔΚΕ.

Στη σημερινή εκδήλωση στο Δήμο Φούρνων θα γίνει συζήτηση για την πρόληψη και τα Κέντρα Πρόληψης στις 8.30 μ.μ.

Θα ακολουθήσει παράσταση από τη θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου «Ιωάννης Μελάς» με το «Καπέλο γεμάτο βροχή».

Το φεστιβάλ ξεκίνησε προχτές στο δήμο Ραχών και συνεχίστηκε χτες στο δήμο Αγίου Κηρύκου, όπου μίλησε ο πρόεδρος του ΕΣΥΝ Ηλίας Μιχαλαρέας, ώρα 8.30 μ.μ. Ακολούθησε συναυλία με το συγκρότημα MAGIC DE SPELL, ενώ ταυτόχρονα έγιναν τουρνουά ποδοσφαίρου και σκάκι.


Δεν υπάρχουν σχόλια: