Πέμπτη 18 Ιουνίου 2009

Για δείτε τι συμβαίνει και με τους "συνοδοιπόρους" στην πείνα και ...την κοροϊδία εργαζόμενουςστην Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση!

Μέχρι τις 30 Ιουνίου οι Ελληνικές Αρχές έχουν δεσμευτεί να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα σύμφωνα με το μνημόνιο συνεργασίας που υπέγραψε ο Υπουργός Υγείας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο Επίτροπος κ. Vladimir Spidla την 7η Απριλίου 2009.

Τι έγινε μέχρι σήμερα; Απολύτως τίποτα! Οι δομές ψυχικής υγείας συνεχίζουν να υπολειτουργούν, οι παρεχόμενες υπηρεσίες τους υποβαθμίζονται και οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι για μήνες. Δηλαδή, η γνωστή κατάσταση των τελευταίων ετών.

Στο Marketing Week (ναι, από το Marketing Week ενημερωνόμαστε πλέον για την ψυχική υγεία) διαβάζουμε ότι "το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης προκήρυξε διαγωνισμό που αφορά στην επιλογή αναδόχου για την υλοποίηση εθνικής καμπάνιας ενημέρωσης του πληθυσμού για την Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση". Πόσο θα στοιχίσει η καμπάνια; 3,4 εκατ, ευρώ!

Αυτά και άλλες διαφημίσεις θα βρείτε εδώ:

Η συμφωνία Αβραμόπουλου - Spidla και ...διαφημίσεις


Στις στατιστικές μετρήσεις, οι απλήρωτοι εργαζόμενοι (οι οποίοι συνεχώς αυξάνονται) που εντάσσονται; Άνεργοι δεν είναι, αλλά ούτε ακριβώς εργαζόμενους θα τους λέγαμε. Έχει αναρωτηθεί κανένας "αρμόδιος" πως μπορεί να επιβιώσει ένας εργαζόμενος που παραμένει για τέσσερις έως έξι μήνες απλήρωτος (και δεν γνωρίζει πότε και αν θα ξαναπληρωθεί); Τον παραλογισμό να φορολογείται κάποιος για τα χρήματα του προηγούμενου έτους, τα οποία δεν έχει εισπράξει ακόμα, τον έχετε σκεφτεί; Μήπως πρέπει να προβλεφθεί κάποιο επίδομα για τους απλήρωτους εργαζόμενους;

Δεν υπάρχουν σχόλια: