Σάββατο 27 Ιουνίου 2009

Δήμαρχος Άρτας: " .η Πολιτεία είναι ασυνεπής έναντι των υποχρεώσεων της. Ασυνέπεια που στην προκειμένη περίπτωση αποτελεί αναλγησία. "

Π. Οικονομίδης

«Ο καθένας από εμάς να συμβάλει στην πρόληψη των εξαρτήσεων»

Παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών η 26η Ιουνίου και ο Δήμαρχος Άρτας Πάνος Οικονομίδης με αφορμή την επέτειο εξέδωσε το ακόλουθο μήνυμα:

«Είναι βέβαιο πως δεν αρκεί μια ημέρα ευαισθητοποίησης, ομιλιών και μηνυμάτων για να αντιμετωπίσουμε το τεράστιο ζήτημα της εξάπλωσης των ναρκωτικών, να εξευμενίσουμε τη θύελλα του πόνου και της οργής. Αποτελεί μάλλον ένα άλλοθι, ένα ξόρκι της κοινωνίας, των συντεταγμένων φορέων και των θεσμικών εκπροσώπων για τις ενοχές που όλοι μας κουβαλάμε…

Γιατί τα ναρκωτικά είναι ένα σύμπτωμα, μια παρενέργεια των αδιεξόδων των νέων ανθρώπων που προκαλούν -κατά βάση- η έλλειψη κατανόησης και αλληλεγγύης, η πίεση για επαγγελματική επιτυχία, η ανεργία, η οικονομική κρίση, η απόρριψη της διαφορετικότητας και εν γένει όλα αυτά τα δομικά στοιχεία του πολιτισμού μας…

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών είναι μία ευκαιρία να θυμηθούμε και να μιλήσουμε για το φαινόμενο της χρήσης ουσιών. Και αντί να συζητούμε απρόσωπα για τις ευθύνες του κοινωνικού συνόλου ας αναλογιστούμε πως μπορεί ο καθένας από εμάς να συμβάλει στην πρόληψη των εξαρτήσεων. Να εμπνεύσουμε στα παιδιά μας ότι εκτός από τη μοναξιά, τη λύπη, την απογοήτευση, υπάρχει η χαρά της ζωής, της δημιουργίας, της προσπάθειας, του καθημερινού αγώνα. Και να τους πούμε ότι καμία μάχη δεν κερδίζεται χωρίς να δοθεί.

Να επιμείνουμε και να πείσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά, ότι οι λύσεις των προβλημάτων δεν έρχονται μέσα από τον κόσμο των ψευδαισθήσεων και τους λαβυρίνθους των παραισθήσεων. Να μιλήσουμε επίσης και στα παιδιά που στροβιλίζονται στη δίνη της εξάρτησης και να τους πείσουμε ότι η ζωή είναι αλλού και τους κλείνει πονηρά το μάτι. Αρκεί να το θελήσουν, να το προσπαθήσουν και να επιμείνουν.

Οι πολιτικές πρόληψης και θεραπείας κοστίζουν και δυστυχώς όπως πληροφορούμαι η Πολιτεία είναι ασυνεπής έναντι των υποχρεώσεων της. Ασυνέπεια που στην προκειμένη περίπτωση αποτελεί αναλγησία. Αναλγησία έναντι των παιδιών μας. Γιατί τα ναρκωτικά αποτελούν μια από τις ανοικτές πληγές της κοινωνίας μας και δυστυχώς πλήττουν όλους ανεξαιρέτως με ιδιαίτερη προτίμηση τη νεολαία μας.

Η διαρκής εξάπλωσή τους αναδεικνύει την έλλειψη εθνικού συντονισμού και τις μονοδιάστατες πολιτικές αντιμετώπισης του ζητήματος.

Είναι καιρός πλέον να δώσουμε ένα τέλος στη φρίκη των ναρκωτικών. Με επιστημονική προσέγγιση, τόσο στην πρόληψη όσο και στην αντιμετώπιση του φαινομένου.

Με συντονισμό Πολιτείας και Πολιτών»

Από την εφημερίδα Ηχώ της Άρτας

Συνεχίζεται και ο κατάλογος των τοπικών μέσων που δημοσιεύουν το δελτίο τύπου μας.

http://www.anparatiritis.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=1080&Itemid=2

http://giraffeforhumanrigts.blogspot.com/2009/06/26.html

(Σημειώνουμε ότι συνήθως βρίσκουμε μόνο αυτά που έχουν τακτικά ενημερωμένες ιστοσελίδες και αυτά είναι ελάχιστα..)

Το ξαναθυμίζουμε:

Δεν το βάζουμε κάτω! Περιμένουμε την Δευτέρα (που προσδιορίστηκε από τον ίδιο τον Υπουργό ως μέρα καταβολής των οφειλών) για να ξεχωρίσουμε αλήθειες και ψέματα και να αξιολογήσουμε προθέσεις...

Δεν υπάρχουν σχόλια: