Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Δημοσιογραφική κάλυψη της ανακοίνωσής μας για Απεργία στις 26 Ιούνη από την εφημερίδα "Ριζοσπάστης"


Παρασκευή 21 Ιούνη 2013

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ
24ωρη απεργία στις 26 Ιούνη

Σε 24ωρη απεργία οι εργαζόμενοι στα Κέντρα Πρόληψης θα προχωρήσουν στην «Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών», στις 26 Ιούνη, κόντρα στη «σοβαρή ή ανάλαφρη, επίσημη ή "εναλλακτική" βόλτα της απ' τα κοινωνικά, ψυχικά και πνευματικά συντρίμμια, που σκορπίζουν στη χώρα οι πολιτικές των μνημονίων». Είναι άλλη μια απάντηση στην ακραία υποβάθμιση και υποχρηματοδότηση των δομών, στη συρρίκνωση της πρόληψης που απειλείται σκόπιμα με εξαφάνιση.

Την ώρα που η κυβέρνηση θα μηρυκάζει τα ποσοστά ανεργίας, τα «ρεκόρ 50ετίας» στις αυτοκτονίες και στην καταθλίψη, οι εργαζόμενοι απεργούν «πιστοί στην φιλοσοφία της Πρόληψης, που προσβλέπει στην εκπαίδευση και έγκυρη ενημέρωση της δοκιμαζόμενης κοινωνίας για το πρόβλημα της εξάρτησης. Η απουσία μας απ' τα "πανηγύρια" της 26ης Ιούνη είναι ελάχιστο καθήκον μπρος στο σύμπαν των προσωπικών αγωνιών, το ξεθεμελίωμα της κοινωνίας και την ακραία υποβάθμιση των υπηρεσιών μας», επισημαίνουν οι εργαζόμενοι στα Κέντρα Πρόληψης, παρόντες κάθε μέρα, εκεί που «παίζεται το παιχνίδι», σε συνθήκες πραγματικές, ιδιαίτερα σκληρές. «Αγγίζουμε στον ανθρώπινο πόνο αλλά και την ελπίδα και την αποφασιστικότητα, φτιάχνοντας σχέσεις με νέους και ενήλικες. Βιώνουμε τις αλλαγές, γνωρίζουμε από πρώτο χέρι ότι τα πράγματα μπορούν να προχωρούν προς το καλύτερο, προς τους ανθρώπους και την κοινωνία τους. Σκοπεύουμε να συνεχίσουμε, παλεύοντας ενάντια στην υποκρισία και τις ευκολίες».

«Δε θα κάνουμε την νύχτα "Ημέρα". Θα φωτίζουμε, όσο μπορούμε, τα πηχτά σκοτάδια που επιβάλλουν τα μνημόνια, θα διαρρηγνύουμε το "μαύρο"», είναι το μήνυμα που στέλνουν.


Αναδημοσίευση από το: 


Δεν υπάρχουν σχόλια: