Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2013

Ανακοίνωση-απάντηση των εργαζομένων της ΕΡΤ στις δηλώσεις ΣαμαράΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σκληρή απάντηση εργαζόμενων της ΕΡΤ στον Α. Σαμαρά

Σκληρή απάντηση στα όσα είπε ο πρωθυπουργός από το βήμα του ΕΒΕΑ στέλνουν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ. «Δεν απεργούμε για τα προνόμιά μας αλλά για να αποτρέψουμε την απαξίωση της ΕΡΤ» τονίζουν και αναφέρονται στις προσλήψεις ειδικών συμβούλων και σε εξωτερικές παραγωγές που ενέκριναν οι διοικήσεις ενώ απολύονταν συμβασιούχοι, καθώς και στην αξιολόγηση ειδήσεων από την γενική διεύθυνση.

Ολόκληρη η ανακοίνωση των εργαζομένων της ΕΡΤ έχει ως εξής:
«Ο πρωθυπουργός απόψε αναρωτήθηκε, αν κόψαμε από τον αέρα της ΕΡΤ την ομιλία του. Τον διαβεβαιώνουμε ότι η ομίλια του προβλήθηκε ολόκληρη σε ζωντανή σύνδεση.
Να εκλάβουμε ως αυτοκριτική τις καταγγελίες για αδιαφάνεια, κυκλώματα και λεηλασία;

Οι διοικήσεις διορισμένες από την κυβέρνηση του κυρίου Σαμαρά, την ώρα που απολύονταν συμβασιούχοι έπαιρναν αποφάσεις για πρόσληψη συμβουλών και μεικτές και εξωτερικές παραγωγές σε ημέτερους, με υπέρογκα για την εποχή ποσά και με περιθωριακά ποσοστά τηλεθέασης. Αυτά καταγγέλλουμε τόσο καιρό που λέμε ότι δεν απεργούμε για τα προνόμια μας αλλά για να αποτρέψουμε την απαξίωση της ΕΡΤ και την περιθωριοποίηση της.
Μας αποκάλεσε τζουράσικ παρκ. Αλλά οι μέθοδοι διοίκησης που χρησιμοποιήθηκαν τον τελευταίο χρόνο στην ΕΡΤ θυμίζουν παλαιοκομματικές νοοτροπίες διοίκησης που έφεραν τα αποτελέσματα τα οποία καταγγέλλει
Είπε πως μεταδίδουμε τις ειδήσεις όπως εμείς θέλουμε. Προφανώς ο πρωθυπουργός εννοεί ότι δεν υπακούσαμε στις ασφυκτικές παρεμβάσεις, ότι αντιδράσαμε στα περιστατικά λογοκρισίας τα οποία και έχουμε καταγγείλει επανειλημμένως. 
Προσποιείται ότι αγνοεί ότι την τελική ευθύνη για τις ειδήσεις έχουν στελέχη που ο ίδιος επέλεξε. Δηλαδή, ο γενικός διευθυντής ενημέρωσης Αιμίλιος Λιάτσος, ο οποίος αξιολόγησε ως είδηση την επέτειο της εφημερίδας Παρασκήνιο και όχι τις καταγγελίες για βασανιστήρια στη ΓΑΔΑ.

Αναδημοσίευση από την Ημερησία 


Δεν υπάρχουν σχόλια: