Δευτέρα, 3 Ιουνίου 2013

Απάντηση (;) Υφυπουργού Υγείας σε Ερωτήσεις 44 Βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητου Βουλευτή


Παρακάτω η απάντηση της Υφυπουργού Υγείας στην ερώτηση 44 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ (11.04.2013) σχετικά με τη διαδικασία ανανέωσης της Προγραμματικής Σύμβασης για τη Λειτουργία των Κέντρων Πρόληψης, τη θεσμική στήριξη τους και τη διάθεση των οφειλών της διοίκησης ΟΚΑΝΑ προς τα Κέντρα Πρόληψης.

Με το ίδιο έγγραφο δίνεται απάντηση στην ερώτηση του Ανεξάρτητου Βουλευτή Ν. Νικολόπουλου (20.03.2013) σχετικά με τα ίδια ζητήματα. Επιπλέον, με την ερώτηση Νικολόπουλου ζητούνταν κατάθεση εγγράφων από το Υπουργείο Υγείας, που θα αποδεικνύουν το ύψος των οφειλών ΟΚΑΝΑ προς τα Κέντρα Πρόληψης και ότι τα υπόλοιπα δεν έχουν χρησιμοποιηθεί για άλλους σκοπούς. Τα ζητούμενα έγγραφα δεν κατατέθηκαν από την Υφυπουργό. Γιατί;

Εμείς επιμένουμε ότι η διοίκηση ΟΚΑΝΑ οφείλει εκατομμύρια ευρώ στα Κέντρα Πρόληψης – χρήματα που έχει πάρει από το Υπουργείο Υγείας και δεν τα διαθέτει, με διάφορες προφάσεις ή και χωρίς προφάσεις. Δεν θα σταματήσουμε, ώσπου να ριχθεί φως σ’ αυτή την ιστορία.

Κάποια ακόμη «περίεργα» στην απάντηση της Υφυπουργού Υγείας:   

1). Η απάντηση είναι ακριβές αντίγραφο άλλης πρόσφατης απάντησης της Υφυπουργού (02.05.2013), σε Ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ σχετικά με την υποχρηματοδότηση του ΟΚΑΝΑ και δεν έχει καμία σχέση με τα ερωτήματα που της τέθηκαν σχετικά με τα Κέντρα Πρόληψης... Λ.χ. αναφέρεται στην χρηματοδότηση του ΟΚΑΝΑ, αντί για την χρηματοδότηση των Κέντρων Πρόληψης, που δεν ανήκουν βέβαια στον ΟΚΑΝΑ... Απάντηση για να λένε ότι απάντησαν...

2). Αναφέρεται στην «αδυναμία» της διοίκησης ΟΚΑΝΑ «να αντιληφθεί σε τι καιρούς ζούμε», αντί για την άτυπη «δυνατότητα» της διοίκησης ΟΚΑΝΑ να μην κατανέμει στα Κέντρα Πρόληψης τα χρήματα, που κάθε μήνα παίρνει από το Υπουργείο Υγείας αποκλειστικά για τον σκοπό αυτό...Δεν υπάρχουν σχόλια: