Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

"Σενάρια για συγχώνευση ΚΕΘΕΑ και ΟΚΑΝΑ" (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ)



Σενάρια για συγχώνευση ΚΕΘΕΑ και ΟΚΑΝΑ

Μεγάλη ανησυχία έχει προκαλέσει στο χώρο της απεξάρτησης η δημοσιοποίηση σεναρίων που φέρουν τους δύο σημαντικότερους, αλλά με ασύμβατη μεθοδολογία και πρακτική, οργανισμούς να συγχωνεύονται.

Χιλιάδες άνθρωποι που βρίσκονται για θεραπεία στο ΚΕΘΕΑ και τον ΟΚΑΝΑ βρίσκονται σε αναστάτωση και σύγχυση, καθώς αντιφατικά μηνύματα διοχετεύονται προς κατανάλωση.

Ενώ το πρόβλημα της ΕΡΤ εξακολουθεί να κυριαρχεί και είναι ακόμη νωπά τα δημοσιεύματα της Guardian και του λοιπού ξένου Τύπου για το πρόβλημα των ναρκωτικών στην Ελλάδα, ανοίγονται νέα μέτωπα σ’ έναν ευαίσθητο και δυναμικό τομέα της δημόσιας υγείας. Οι χρήστες και οι εργαζόμενοι στα θεραπευτικά προγράμματα, στις φυλακές, στην πρόληψη, στο Street Work κ.λπ., αποδυναμώνονται ψυχικά από τέτοιες φήμες, που δημιουργούν κλίμα ανασφάλειας, το οποίο δεν ταιριάζει στη σταθερότητα που απαιτεί η απεξάρτηση.

Σε μια τέτοια κρίσιμη καμπή χρειάζεται προσεκτικός σχεδιασμός και ενημέρωση, ώστε να μη γίνονται ενέργειες που θα έχουν μεγαλύτερο κοινωνικό κόστος παρά όφελος και για την κοινωνία και για την κυβέρνηση.


Αναδημοσίευση από το: 

Δεν υπάρχουν σχόλια: