Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Κέντρα Πρόληψης Π.Ε. Λάρισας & Κιλκίς: "Απεργούμε"

ΛΑΡΙΣΑ
Σε 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση προχωρούν την Τετάρτη, παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών, οι εργαζόμενοι στον ΟΚΑΝΑ (Κ.Π Λάρισας)  διαμαρτυρόμενοι για την συνεχή απαξίωση του σοβαρότατου θεσμού.
Πέραν όμως της υποστελέχωσης και της ανεπαρκούς χρηματοδότησης, ο πληροφορίες που θέλουν τον ΟΚΑΝΑ να συγχωνεύεται με τα ΚΕΘΕΑ, εντείνουν την ανησυχία σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.
Όπως εξήγησε την Τρίτη, η εκπρόσωπος των εργαζομένων στον ΟΚΑΝΑ Ειρήνη Κουφάκη, «τα προηγούμενα χρόνια για εμάς η μέρα αυτή ήταν μέρα γιορτής και κινητοποίησης για τον κόσμο. Φέτος τα πράγματα είναι διαφορετικά για εμάς. Υπάρχει απεργία για την αυριανή ημέρα σε όλους τους φορείς που ασχολούνται με τον χώρο των εξαρτήσεων».
Η κ. Κουφάκη υπενθύμισε επίσης πως ο ΟΚΑΝΑ ήδη λειτουργεί με το 35% της χρηματοδότησης και υποστελεχωμένος.
Η Ε. ΛΙΑΚΟΥΛΗ
Από την πλευρά της η πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ Ευαγγελία Λιακούλη εξέφρασε την αμέριστη συμπαράστασή της στον αγώνα των εργαζομένων και την αντίθεση της «σε όλες εκείνες τις μεθοδευμένες ενέργειες που λειτουργούν στην απαξίωση της λειτουργίας των κέντρων πρόληψης».
Η κ. Λιακούλη έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου λέγοντας πως «στην Ελλάδα έχουμε δυστυχώς μόνον αυτό το θεσμό να προασπίζεται το χώρο της πρόληψης. Το 2011 μάλιστα τα κέντρα πρόληψης αναδείχθηκαν ως ο μοναδικός φορέας για την άσκηση του λεγόμενου έργου της ψυχοκοινωνικής υγείας.
Αυτό σήμαινε για μας ταυτόχρονα το άνοιγμα του κέντρου στην κοινωνία και τη δημιουργία ενός εταιρισμούς με τους υπόλοιπους κοινωνικούς παράγοντες και εταίρους προκειμένου να παραχθεί το έργο που θα φθάσει και στον τελευταίο πολίτη άσχετα αν εκείνος έρχεται να απευθυνθεί στο κέντρο πρόληψης ή όχι».
Στο πλαίσιο της κινητοποίησής τους που έχει πανελλαδικό χαρακτήρα, οι εργαζόμενοι στους παραπάνω φορείς έχουν προγραμματίσει και συγκέντρωση συμπαράστασης έξω από το κτήριο της ΕΡΤ.
***

KILKIS TODAY E-PRESS

ΚΙΛΚΙΣ 
Οι εργαζόμενοι του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Κιλκίς «ΝΗΡΕΑΣ» συμμετέχουν την Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013, Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών, στην 24ωρη απεργία του Σωματείου Εργαζομένων των Κέντρων Πρόληψης. Οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις του ΝΗΡΕΑ μεταφέρονται για την Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια: