Δευτέρα, 24 Ιουνίου 2013

Απάντηση του Δ.Σ. του Σωματείου μας σε δημοσιεύματα περί "εορτασμών" της "Παγκόσμιας Ημέρας Κατά των Ναρκωτικών"


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ
ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΕΞΑΡΤΗΣΙΟΓΟΝΩΝ ΟΥΣΙΩΝ
Διεύθυνση Γραμματείας: E.K.A, Γ΄ Σεπτεμβρίου 48Β.  Τηλ.: 2265023590, 2102409015, 2273023443.
Φαξ: 2265072771, 2273023441. Κινητά: 6945833231, 6936828341, 6978741064.  Email: prolipsiworkers@yahoo.gr
Δευτέρα, 24 Ιουνίου 2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Από τις 20 Ιουνίου κυκλοφορούν δημοσιεύματα, που αναφέρουν ότι οι δομές του  ΟΚΑΝΑ πραγματοποιούν δράσεις «εορτασμού» της «Παγκόσμιας Ημέρας Κατά των Ναρκωτικών» και στις οποίες «θα συμμετέχει το σύνολο σχεδόν των 72 Κέντρων Πρόληψης του ΟΚΑΝΑ».

Αφού υπενθυμίσουμε ότι τα 72 Κέντρα Πρόληψης της χώρας δεν είναι του ΟΚΑΝΑ, αλλά αυτοδιοίκητες δομές που συνεργάζονται με τον ΟΚΑΝΑ, βάσει διμερών 3ετών Συμβάσεων, στο πλαίσιο των οποίων ο ΟΚΑΝΑ ορίζεται ως επιστημονικός επόπτης, τονίζουμε ότι:

- Το Σωματείο των Εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης έχει προκηρύξει 24ωρη Απεργία για τις 26 Ιουνίου, «Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών», υλοποιώντας απόφαση Γενικής Συνέλευσής μας. Οι λόγοι λήψης της απόφασης αυτής δημοσιοποιήθηκαν από το Σωματείο μας στις 19 Ιουνίου, σε σχετική Ανακοίνωση, την οποία στείλαμε στα ΜΜΕ και επισυνάπτουμε εκ νέου.

- Στη σχετική με τους «εορτασμούς» Ανακοίνωση της Διοίκησης ΟΚΑΝΑ, στην ιστοσελίδα του οργανισμού, φαίνεται πως από τα 72 Κέντρα Πρόληψης μόνο τα 16 θα πραγματοποιήσουν κάποιες εκδηλώσεις στις 26 Ιουνίου. Μάλιστα, σε ορισμένα από αυτά είχαν προγραμματιστεί εκδηλώσεις πριν την διεξαγωγή Γενικής Συνέλευσης, οπότε συμφωνήθηκε οι εργαζόμενοι να τους δώσουν χαρακτήρα διαμαρτυρίας.

Ζητούμε από όσα ΜΜΕ προέβησαν στα δημοσιεύματα περί συμμετοχής «του συνόλου σχεδόν των Κέντρων Πρόληψης» στις εκδηλώσεις του ΟΚΑΝΑ:

1). Να δημοσιεύσουν το παρόν Δελτίο Τύπου και την συνημμένη Ανακοίνωσή μας.

2). Να αποστείλουν δημοσιογράφους, που θα καλύψουν την συνέντευξη τύπου, την οποία παραχωρούμε την Τρίτη, 25 Ιουνίου, στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας. Εκεί θα έχουν την ευκαιρία να πληροφορηθούν την δική μας οπτική και να καταθέσουν ερωτήσεις στους εκπροσώπους όχι μονάχα του δικού μας Σωματείου, αλλά και των εργαζομένων του 18 ΑΝΩ, του Συλλόγου Εργαζομένων ΚΕΘΕΑ και του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΚΑΝΑ.

Το Δ.Σ. του Σωματείου


ΣΥΝΗΜΜΕΝΟ:


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΕΞΑΡΤΗΣΙΟΓΟΝΩΝ ΟΥΣΙΩΝ
E.K.A, Γ΄ Σεπτεμβρίου 48Β -  Τηλ. 6945833231, 6936828341, 6978741064 -  prolipsiworkers@yahoo.gr
Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2013
26η  ΙΟΥΝΙΟΥ: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ

Η 26η Ιουνίου, «Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών», θα κάνει φέτος την σοβαρή ή ανάλαφρη, επίσημη ή «εναλλακτική» βόλτα της απ’ τα κοινωνικά, ψυχικά και πνευματικά συντρίμμια, που σκορπίζουν στην χώρα οι πολιτικές των μνημονίων.

Θα μηρυκασθούν τα ποσοστά ανεργίας, τα «ρεκόρ 50ετίας» στις αυτοκτονίες και στις «καταθλίψεις». Θα ζητηθεί η απόδοση ιδιαίτερης προσοχής στις «επικίνδυνες νέες ουσίες», στις «νέες εξαρτήσεις», στα «ναρκωτικά της κρίσης». Κάποιοι θα μουρμουρίσουν ακόμα και για την υποχρηματοδότηση των δομών αντιμετώπισης της εξάρτησης, πριν αρχίσουν οι μουσικές και τα εορταστικά «δρώμενα». Και στο τέλος, θα καταγραφούν νούμερα: Τόσοι συμμετείχαν στην τάδε εκδήλωση, τόσα φυλλάδια δομών μοιράστηκαν, τόσα μπλουζάκια ζωγραφίστηκαν με μηνύματα αντιναρκωτικά.

Οι εργαζόμενες και εργαζόμενοι στα Κέντρα Πρόληψης, με απόφαση της Γενικής Συνέλευσής μας, προχωράμε σε 24ωρη απεργία στις 26 Ιουνίου, κατ’ ευφημισμό «Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών». Στις 25 Ιουνίου, ώρα 12μ, θα παραχωρήσουμε συνέντευξη τύπου στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας.

Προχωράμε στην κίνηση αυτή, πιστοί στην φιλοσοφία της Πρόληψης, που προσβλέπει στην εκπαίδευση και έγκυρη ενημέρωση της δοκιμαζόμενης κοινωνίας για το πρόβλημα της εξάρτησης. Η απουσία μας απ’ τα «πανηγύρια» της 26ης Ιούνη είναι ελάχιστο καθήκον μπρος στο σύμπαν των προσωπικών αγωνιών, το ξεθεμέλιωμα της κοινωνίας και την ακραία υποβάθμιση των υπηρεσιών μας.

Είμαστε παρούσες και παρόντες κάθε μέρα, εκεί που «παίζεται το παιχνίδι», σε συνθήκες πραγματικές, ιδιαίτερα σκληρές. Αγγίζουμε στον ανθρώπινο πόνο αλλά και την ελπίδα και την αποφασιστικότητα, φτιάχνοντας σχέσεις με νέους και ενήλικες. Βιώνουμε τις αλλαγές, γνωρίζουμε από πρώτο χέρι ότι τα πράγματα μπορούν να προχωρούν προς το καλύτερο, προς την μεριά των ανθρώπων και της κοινωνίας τους. Σκοπεύουμε να συνεχίσουμε, παλεύοντας ενάντια στην υποκρισία και τις ευκολίες.    

Όσες και όσοι θέλουν να έχουν εικόνα για το πραγματικό, καθημερινό έργο των Κέντρων Πρόληψης, μπορούν στο διαδίκτυο να βρουν την πρόσφατη Ετήσια Έκθεση του ΕΚΤΕΠΝ (δημοσιεύτηκε τον Μάιο του 2013) με στοιχεία για το έτος 2011.

Δεν θα κάνουμε την νύχτα «Ημέρα». Θα φωτίζουμε, όσο μπορούμε απ’ το μετερίζι μας, τα πηχτά σκοτάδια που επιβάλλουν τα μνημόνια, θα διαρρηγνύουμε το «μαύρο» που σήμα στις ζωές μας.

Το Δ.Σ. του ΣωματείουΔεν υπάρχουν σχόλια: