Παρασκευή 23 Μαΐου 2008

Ερώτηση Σούλας Μερεντίτη προς τους υπουργούς Υγείας και Απασχόλησης(17/4/08)08.05.2008

Θέμα: Προβλήματα των εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης του ΟΚΑΝΑ

Υποχρηματοδότηση και στέρηση μισθού για 6 έως και 12 μήνες, απαξίωση, υποβάθμιση και περικοπή δράσεων, ασαφές θεσμικό πλαίσιο, μεσαιωνικού τύπου συμβάσεις, παρεμβάσεις στο επιστημονικό έργο από τοπικούς φορείς, ακόμη και απειλές για «λουκέτο» συνθέτουν την εργασιακή καθημερινότητα των απασχολούμενων στα Κέντρα Πρόληψης του ΟΚΑΝΑ, προς τους οποίους δεν έχει εκπληρωθεί ακόμη καμία από τις υποσχέσεις που δόθηκαν κατά καιρούς από την κυβέρνηση. Οι εργαζόμενοι εξήγγειλαν χθες κινητοποιήσεις που θα κορυφωθούν την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών, 26 Ιουλίου, διεκδικώντας πέραν των δεδουλευμένων, ενιαίο εργοδότη, συλλογικές συμβάσεις εργασίας και ενιαίο μισθολόγιο.

Εν όψει των παραπάνω ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί:

Θα θέσουν τέρμα στην εργασιακή ανασφάλεια των εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης του ΟΚΑΝΑ, επιλύοντας τα θεσμικά και μισθολογικά τους αιτήματα;

Τρίκαλα, 17 Απριλίου 2008

Η ερωτώσα Βουλέυτής



Σούλα Μερεντίτη

(Σ.Σ. Το καινούργιο στοχείο εδώ είναι η ερώτηση προς την Υπουργό Απασχόλησης, σχετικά με τα εργασιακά μας δικαιώματα.
Θα ψάξουμε για την απάντηση. Μετά τις ατέλειωτες μη απαντήσεις του Υπουργείου Υγείας, καλό είναι να έχουμε απαντήσεις και άλλων υπουργείων. Είδαμε την απάντηση του Υπουργείου Οικονομικών, που δημιουργεί αμφιβολίες κατά πόσο είναι πραγματική η υπόσχεση για έκτακτη χρηματοδότηση..)

Δεν υπάρχουν σχόλια: