Πέμπτη 8 Μαΐου 2008

Κέντρα Πρόληψης και Αυτοδιοίκηση






Κοινό Υπόμνημα προς τον Πρωθυπουργό, τους Υπουργούς Υγείας, Εσωτερικών, Παιδείας, Άμυνας, Απασχόλησης, Δικαιοσύνης, τους Προέδρους του ΟΚΑΝΑ, της ΚΕΔΚΕ, της ΕΝΑΕ, καθώς και τους αρχηγούς όλων των Κοινοβουλευτικών Κομμάτων έστειλαν ο Μητροπολίτης Βεροίας, ο Νομάρχης Ημαθίας, όλοι οι Δήμαρχοι του Νομού, καθώς και Πρόεδροι άλλων συλλογικών φορέων. Στο Υπόμνημα αυτό αναφέρουν την σημαντική παρουσία του τοπικού Κ.Π. στο Νομό τους, εκφράζουν τις ανησυχίες τους για την υποχρηματοδότηση και ζητούν την ουσιαστική στήριξη του επιτυχημένου θεσμού των Κ.Π. από την Πολιτεία.
Σε ανάλογη κίνηση στον Νομό Χαλκιδικής αναφέρεται και το παραπάνω δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας, "Η Χαλκιδική Σήμερα". Σημειώνεται και εδώ η σημαντική παρουσία του Κ.Π. και παρέχονται στοιχεία που στοιχειοθετούν γιατί η τοπική κοινωνία υπερασπίζεται τον Θεσμό.


Τέλος η ηλεκτρονική εφημερίδα Aegean Times, δημοσιεύει το ψήφισμα του Νομαρχιακού Συμβουλίου Σάμου για την στήριξη του θεσμού των Κέντρων Πρόληψης, στο οποίο ζητείται "από τα Υπουργεία Υγείας και Εσωτερικών καθώς και τον ΟΚΑΝΑ να καταβάλλουν άμεσα τα οφειλόμενα από προηγούμενα έτη, να προβούν στην υπογραφή των απαραίτητων συμβάσεων έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η τακτική χρηματοδότηση και κατά συνέπεια η ομαλή λειτουργία των Κέντρων Πρόληψης".
Ανάλογα ψηφίσματα, έχουν εκδόσει ήδη τα Δημοτικά Συμβούλια της Σάμου και όλοι οι αιρετοί της Αυτοδιοίκησης από Ικαρία και Φούρνους.
Ανάλογες Κινήσεις έχουν γίνει στους περισσότερους Νομούς.
Συνάδελφοι στείλτε υλικό (κατά προτίμηση σε ηλεκτρονική μορφή) για να δημοσιευτεί εδώ και να πληροφορήσουμε την κοινή γνώμη για το "ξεσήκωμα" των τοπικών κοινωνιών προς υπεράσπιση των Κέντρων Πρόληψης.
Πάρα πολλοί Έλληνες ενημερώνονται πλέον από το Διαδίκτυο και το Ιστολόγιο μας έχει αρκετά καλή επισκεψιμότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: