Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2008

Επίσπευση για τα 2,5 εκ;


07/11/08

Καταβολή πιστώσεων στα Κέντρα Πρόληψης
Υπεγράφη η παράταση, έως 31 Δεκεμβρίου 2008, της Προγραμματικής Σύμβασης για τη λειτουργία των Κέντρων Πρόληψης, μετά την απόφαση του Δ.Σ. της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων (ΚΕΔΚΕ), με την οποία αποδεσμεύτηκαν υπό προϋποθέσεις τα 5.000.000 ευρώ από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ) για τη χρηματοδότησή τους. Παράλληλα, έχουν κινηθεί οι διαδικασίες για τη σύνταξη της νέας πενταετούς Προγραμματικής Σύμβασης, όπως ανακοίνωσε χθες ο Δήμος Χανίων.
Στην ίδια ανακοίνωση ο Δήμος επισημαίνει ότι «με επιστολή του ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος, ζήτησε την αύξηση της πίστωσης του Κωδικού επιχορήγησης του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ) με το ποσό των 5.400.000 ευρώ και ο υφυπουργός κ. Κωνσταντόπουλος με έγγραφό του προς την ΚΕΔΚΕ αναφέρει ότι το συγκεκριμένο ποσό (οφειλόμενο από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης μέχρι 31/12/2007) αφορά τα Κέντρα Πρόληψης.
Ο ΟΚΑΝΑ, με έγγραφό του προς την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) το οποίο και κοινοποιήθηκε στην ΚΕΔΚΕ κατανέμει το ποσό των 2.500.000 ευρώ (που αφορά την πρώτη δόση των 5.000.000 ευρώ των ΚΑΠ) στα Κέντρα Πρόληψης. Από το ποσό αυτό για το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτησιογόνων Ουσιών Ν. Χανίων προβλέπεται ποσό 55.961,66 ευρώ.
Κατά τη συνάντηση που είχε προχθές ο δήμαρχος Χανίων Κυριάκος Βιρβιδάκης με τον υφυπουργό Εσωτερικών Θανάση Νάκο συζήτησαν και το θέμα της επίσπευσης της διαδικασίας για την άμεση καταβολή των 2.500.000 ευρώ στην ΕΕΤΑΑ και εν συνεχεία στα Κέντρα Πρόληψης. Ο κ. Νάκος ενημέρωσε τον δήμαρχο Χανίων και μέλος του Δ.Σ. του ΟΚΑΝΑ (ως εκπρόσωπος της ΚΕΔΚΕ) για τις ενέργειες τις οποίες έχει κάνει για την επίσπευση της διαδικασίας και διαβεβαίωσε ότι τα χρήματα θα εκταμιευθούν το συντομότερο δυνατό», καταλήγει η ανακοίνωση του Δήμου Χανίων.
(Σημείωση Ιστολόγου: Υπενθυμίζεται ότι για τα Κ.Π. που έχουν απλήρωτους εργαζόμενους για πολλούς μήνες, με χρέη στο ΙΚΑ μέχρι και 15 μήνες και άλλα τεράστια χρέη, το ποσό που τους αναλογεί από τα 2,5 εκ. δεν είναι καν "ασπιρίνη"!!!)

Δεν υπάρχουν σχόλια: