Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2008

Η Ηχω της Άρτας για τα Κέντρα Πρόληψης


Κινητοποιήσεις για τη διάσωση των Κέντρων Πρόληψης
Σε κινητοποιήσεις προχώρησε χθες Πέμπτη 13 Νοεμβρίου η Συντονιστική Επιτροπή για τη διάσωση των Κέντρων Πρόληψης κατά των εξαρτησιογόνων ουσιών, με συγκέντρωση γίνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την Βουλή και συμβολικό κλείσιμο των Κέντρων.
Να σημειωθεί πως η Συντονιστική Επιτροπή κινητοποιήσεων συνεδρίασε στις 30 Οκτωβρίου στο Δήμο Αλίμου «για την διεκδίκηση άμεσης επίλυσης του κρίσιμου αυτού κοινωνικά θέματος, με την ανταπόκριση της Κεντρικής Εξουσίας στις στοιχειώδεις υποχρεώσεις της απέναντι στην κοινωνία μας ειδικά τους νέους», όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Κέντρου Πρόληψης Ν. Άρτας και στην συνάντηση αυτή αποφασίστηκε:
-Δυναμική παρέμβαση στο Συνέδριο της ΚΕΔΚΕ (Θεσσαλονίκη, 26-28 Νοεμβρίου 2008).
Προτεινόμενες δράσεις: Ψηφίσματα Δημοτικών Συμβουλίων, Διοικήσεων Κέντρων Πρόληψης, Φορέων -Προβολή των κινητοποιήσεων στην ιστοσελίδα κάθε δήμου -Δημοψήφισμα για τα Κέντρα Πρόληψης σε κάθε ιστοσελίδα και αποστολή ηλεκτρονικών μηνυμάτων στο mail του πρωθυπουργού».
Στην ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής για το κλείσιμο Κέντρων Πρόληψης αναφέρονται τα εξής: «Η προσπάθεια της κυβέρνησης να οδηγήσει σε μαρασμό και τελικά σε κλείσιμο τα 72 Κέντρα Πρόληψης που υπάρχουν εδώ και 12 χρόνια σε όλη την Ελλάδα, πυροδοτεί και διογκώνει μεγάλες αντιδράσεις από την πλευρά των δήμων. Οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης καταγγέλλουν σε όλους τους τόνους την προσπάθεια αφανισμού των κέντρων από την πλευρά της κυβέρνησης δια της μεθόδου του οικονομικού μαρασμού. Είναι χαρακτηριστικό ότι τόσο το Υπουργείο Υγείας, όσο και το Υπουργείο Εσωτερικών, έχουν πάνω από ένα έτος να δώσουν έστω και ένα ευρώ για τα Κέντρα Πρόληψης, κάτι που αποτελεί συμβατική στους υποχρέωση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: