Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2008

Εξελίξεις στη Βουλή.

Η ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ συνεδριάζει, αυτές τις μέρες με θέμα ημερήσιας διάταξης: Επεξεργασία και εξέταση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης «Προστασία ανηλίκων από τον καπνό και τα αλκοολούχα ποτά και άλλες διατάξεις».
Το θέμα είναι ότι ενώ τα Κέντρα Πρόληψης ήδη έχουν παράξει ένα σημαντικό έργο σε αυτόν τον τομέα, τούτο δεν φαίνεται να αναγνωρίζεται και να προάγεται με το εν λόγω νομοσχέδιο.
Πληροφορούμαστε ότι βουλευτές, όπως ο κ. Μ. Σκουλάκης, ήδη έχουν επισημάνει αυτή την αδυναμία.
Μόλις έρθουν σε γνώση μας και τα πρακτικά της επιτροπής και η τοποθέτηση του ίδιου του ΟΚΑΝΑ, θα πάρουμε θέση προστασίας του έργου μας.
Προς το παρόν, εδώ θα βρείτε το νομοσχέδιο όπως κατατέθηκε στην επιτροπή.
Εδώ το σχετικό δελτίο τύπου του Υ.Υ.Κ.Α.
Για προβληματισμό διαβάστε και το σχετικό δημοσίευμα των Νέων

Για τους φίλους που παρακολουθούν το ιστολόγιο να πούμε ότι πολλά κέντρα έχουν κάνει ήδη παρεμβάσεις όλων των τύπων στους χώρους ψυχαγωγίας, γενικότερα σε νέους εκτός σχολείου και βέβαια τα προγράμματα πρόληψης στους εφήβους, ως προγράμματα που στοχεύουν στις ψυχοκοινωνικές αιτίες που δημιουργούν το πρόβλημα, δεν αφορούν μόνο στις παράνομες ουσίες.
Δείτε αυτό το παράδειγμα και αυτό και τούτο και αυτά και είμαστε σίγουροι ότι στα διπλανά λινκ των Κέντρων Πρόληψης θα βρείτε πάρα πολλά άλλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: